Părinții au votat

 

 

 

Știți, probabil, despre ce vorbesc – începerea școlii. Cu sisteme online, hibrid, cu școală ca până acum, cu prezență fizică, cu sau fără distanțare socială, schimburi, măști, panouri de plexiglas, vizete. (Ăsta cred că e un cuvânt nou pentru mine, nu cred că am mai folosit vreodată vizetă până în primăvara asta). Pe scurt, ce știm despre școală e că nu știm. Dar mai avem o săptămână, o să aflăm noi.

Însă am votat.

Am auzit că asta s-a întâmplat în mai multe școli. Părinții au votat cum ar dori să meargă la școală copiii lor. În ce sistem. Nu știu însă ce-aș fi făcut dacă majoritatea ar fi decis că fetele mele trebuie să fie prezente fizic la școală.
Habar nu am ce altă soluție ar exista în afara votului, dar trebuie să spun că mi s-ar părea extrem de nedrept dacă majoritatea ar vota pentru ceva ce ar pune în pericol sănătatea mea și a copiilor mei.

Însă, votând ce ne dorim pentru copii, am stabilit și care va fi soarta profesorilor. Mulți părinți au decis că e OK pentru învățători să meargă la școală și să intre în contact cu copiii, chiar dacă asta înseamnă că riscă să se îmbolnăvească de covid.

Oh, stai, de fapt la profesori nu prea s-a gândit nimeni.

N-aș fi vrut să fiu, în 2020, profesoara unei clase de douăzeci, treizeci de copii ai căror părinți au decis să-i trimită la școală în plină pandemie.

 

 

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI...

Leave a Comment

No Comments Yet.