Parfum la cina
Bucurie
Parfum la cina
29 iul. 2014 |

 

Foto: Restaurant Fur Seasons Bucurestii
Foto: Restaurant Four Seasons Bucuresti

Nu mai tin minte cand am inceput sa savurez mancarea. Cat am fost copil, trebuia sa mananc – si asta nu-mi prea placea, ca orice lucru pe care trebuia sa il fac. Desi, ma gandesc acum, masa ar fi trebuit sa fie un moment de bucurie pentru ca aveam parte de un rasfat maxim: bunica ma intreba in fiecare zi ce vreau sa-mi pregateasca. Si bunica gatea tare bine. Imi placea mult supa cu taitei de casa – supa cu fidea am mancat abia dupa ce am plecat de acasa.

Nu scriu despre mancare pentru ca mi-e foame, chiar daca asa pare :). Scriu pentru ca mi-e pofta de niste feluri libaneze pe care le-am gustat saptamana trecuta. Si pofta asta n-o sa-mi treaca prea usor, pentru ca nu stiu sa fac nici un fel de mancare libaneza (cu exceptia a ceva ce seamana cu tabule). Dar s-o luam cu inceputul.

S-a intamplat saptamana trecuta, cand voiam sa merg in oras cu cea mai buna prietena a mea. Isi dorea sa manance ceva bun si, dupa ce cativa prieteni mi-au recomandat Four Seasons din Dorbanti, am ajuns acolo. Mai ales ca la Oslo, imi spune ea, nu gaseste mancare libaneza. Ne-am asezat pe terasa si n-am mai vrut sa plecam 🙂 E greu sa spun ce mi-a placut, pentru ca lista ar fi prea lunga. Dar pot sa zic de ce mi-e pofta azi: de haloumi la gratas, tabule, falafel si humus.

Acum, sincer, eu ma asteptam ca mancarea sa fie foarte buna. La fel si servirea – chiar ne-au rasfatat acolo. Dar n-am crezut ca o sa imi placa atat de mult desertul (nu stiu daca am mai zis ca nu ma dau in vant dupa dulciuri). Se numeste Noapte de Beirut si e prima data cand incerc asa ceva. E pe baza de lapte, dar eu aveam impresia ca mananc… parfum. Ne-am tot intrebat ce sa fie si am pariat pe o aroma de iasomie. Am aflat ca, de fapt, ingredientul foarte parfumat este apa de transafiri (desi mie mi se pare ca tot cu iasomie aduce). Si pentru ca mi-a placut atat de mult, la final am primit o „cafea alba”. O cescuta mica cu un lichid incolor, dar foarte parfumat: un fel de ceai din apa de portocal. Aroma e de senzatie.

Dar sa revin la ce spuneam la inceput… Nu, nu mi-e foame 🙂 Doar planific sa le mai fac o vizita, cat de curand, celor de la Four Season. Cred ca si din cauza pozelor mi se face pofta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dumneavoastră. Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

Sunt de acord