O promisiune care merită aplauze: cafea cu amprentă de carbon neutră
Bucurie
O promisiune care merită aplauze: cafea cu amprentă de carbon neutră
22 sept. 2020 |

Până în 2022, orice ceașcă de cafea Nespresso, atât din gama pentru acasă cât și din gama profesională, va avea o amprentă de carbon neutră.

Mă bucur că unul dintre partenerii blog-ului meu este Nespresso – și când zic că mă bucur, chiar așa e. Pentru că nu e vorba de un brand oarecare, ci de unul care îmi place, care produce o cafea pe care o beau acasă în fiecare zi, dar mai ales pentru că e unul dintre acele branduri responsabile. Motiv pentru care am scris nu doar despre noile sortimente de cafea, ci și despre multe dintre inițiativele Nespresso care sunt de lăudat: despre procesul de reciclare a capsulelor de cafea folosite (care, apropo, este foarte simplu pentru consumator), despre obiectele care iau viață din capsule reciclate de cafea sau chiar despre opere de artă realizate din capsule de cafea folosite.

Ei bine, Nespresso face acum încă un pas; cu câteva zile în urmă, pe 17 septembrie, compania și-a luat angajamentul ca până în 2022 orice ceașcă de cafea Nespresso, atât din gama pentru acasă cât și din gama profesională, să aibă o amprentă de carbon neutră. Acest nou obiectiv ambițios vine să completeze acțiunile pe care compania le-a întreprins în ultimii 10 ani pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi a le compensa pe cele rămase prin reîmpăduriri.

Nu e doar o promisiune, ci un plan bine pus la punct, care se traduce prin:

  1. Reducerea emisiilor de carbon din întreg lanțul operaţional. Acțiunile imediate în acest sens includ:
    • Folosirea energiei sustenabile în cadrul tuturor operaţiunilor, cu ambiţia de a utiliza energie regenerabilă în proporţie de 100% în toate magazinele Nespresso şi creșterea proporției în care este folosit biogazul în procesele de producție;
    • Îmbunătățirea circularității produselor Nespresso și a ambalajelor acestora: folosirea plasticului reciclat în fabricarea espressoarelor și a aluminiului reciclat, sau a aluminiului virgin obținut prin procese cu emisii de carbon reduse, în producerea capsulelor de cafea.
  1. Plantarea copacilor în cadrul plantaţiilor de cafea și în împrejurimile acestora. Copacii oferă cea mai eficientă metodă de absorbție a carbonului din atmosferă și totodată o modalitate de a investi în protejarea mediului înconjurător și de a construi un sistem regenerabil de agricultură. Plantarea copacilor poate oferi umbra necesară pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea recoltelor de cafea. Rădăcinile copacilor protejează solul de eroziuni și alunecări de teren și ajută la regenerarea acestuia. Cu ajutorul partenerilor de la PUR Projet, Nespresso va tripla numărul copacilor plantați în țările producătoare de cafea cum sunt Columbia, Guatemala, Etiopia și Costa Rica.
  2. Accelerarea acțiunilor care au un impact pozitiv imediat (iniţiative de compensare exterioare). Compania va investi în proiecte menite să susțină conservarea și restaurarea pădurilor precum și proiecte prin care comunitățile de fermieri vor implementa soluţii energetice sustenabile și regenerabile.

Vă las mai jos mesajul video al CEO-ului Nespresso, Guillaume Le Cunf. Mai am de spus doar felicitări și abia aștept să plantăm copaci împreună.

Pentru mai multă inspirație, urmărește contul meu de Instagram, @maracoman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dumneavoastră. Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

Sunt de acord