Cină la Patio, un restaurant cu stele Michelin
Evadare
Cină la Patio, un restaurant cu stele Michelin
16 mai 2024 | 2 comentarii

Nu degeaba numele turului nostru este Cars and Roads Greece by Michelin. Punctul culminant a fost în ziua a 6-a, când am mâncat la un restaurant cu o stea Michelin. A fost o experiență de senzație, de care o să-mi amintesc mult timp.

Așteptam cu nerăbdare această experiență, mai ales că mai mâncasem la niște restaurante cu stele Michelin. Ceea ce înseamnă că știam că va urma ceva spectaculos.

Înainte, îmi imaginam că un restaurant care primește o stea (sau mai multe) Michelin e un loc unde mâncarea e foarte bună și… atât. Abia după ce am avut șansa să merg pentru prima dată am înțeles că este vorba despre o experiență în sine: texturi la care nu te aștepți, gusturi pe care nu le-ai mai întâlnit niciodată.
Iei ceva în furculiță și, când ajungi să guști, ai o surpriză – pentru că, de cele mai multe ori, nu seamănă cu ce credeai că va fi. Nu-ți vor plăcea toate, dar cu siguranță vor fi niște feluri pe gustul tău și unele care o să-ți stârnească uimirea.

Prin toate astea am trecut din nou acum, la Patio, un restaurant cu o stea Michelin din apropierea Atenei. Mai mult, un restaurant care a fost deschis o seară întreagă doar pentru noi, cei din #CarsAndRoads Greece by Michelin.

Patio e în incinta hotelului The Margi. Când am ajuns acolo, în față, habar nu aveam ce se ascunde dincolo de gard. Așa că tare mi-a plăcut când am intrat și am descoperit o curte superbă, un fel de lounge cu piscină și un bar la care un chelner super cool care ne răcea paharele pentru prosecco. M-am uitat în jur și mi-am zis că m-aș putea obișnui și cu acest gen de lux, chiar m-aș putea adapta :).

A urmat cina, un meniu de degustare cu vreo nouă feluri la care s-au mai adăugat trei, patru – nu mai știu exact.
Meniu de degustare înseamnă exact asta: porții mici din diverse preparate. Și, pentru că mă întreba cineva într-un comentariu de pe Facebook dacă am fost să mănânc după cină: nu a fost cazul.
Nu doar că m-am săturat, dar nu am putut să mănânc tot. La fel a fost și în cazul băieților din tur.

E greu să vă spun ce am mâncat. Am o poză cu meniul (e în galeria de mai sus), dar nu cred că vă ajută foarte mult. Sunt niște combinații pe care nu le-am mai întâlnit niciodată.

Personal, mi-a plăcut mult homarul – cui nu-i place homarul, nu-i așa? :). Eu am mai mâncat homar și altă dată, dar e prima oară când chiar îmi place mult. Bănuiesc că are legătură cu felul în care e gătit, cu garnitura, cu măiestria șefului.

Mi-au mai plăcut felurile cu pește și am avut un wow moment când am primit mielul cu garnitură de vinete parfumate cu ghimbir. Asta mi se pare mie că e o experiență culinară de senzație: am gustat din vânătă (nu era salată, da?) și nu avea gust de vânătă. Dacă n-ar fi scris în meniu și dacă nu ne-ar fi spus ospătarul ce mâncăm, nu aș fi crezut. E clar, trebuie să fii artist ca să poți face așa ceva.

O să vă povestesc și despre unul din deserturi care arăta fabulos.
Am primit un ursuleț în minuatură sprijinit de o sferă roșie, semitransparentă. Desertul ăsta are și un nume: amintiri din copilărie.
Am crezut că numele vine pentru că e un ursuleț acolo, dar vreo 40 de ani au dispărut ca prin farmec când am gustat din bula aceea roșie – era umplută cu înghețată cu aromă de gumă de mestecat.
Brusc, mi-am adus aminte de Mara mică și de momentele rare (că nu se prea găsea gumă de mestecat pe vremea mea) în care papilele mele gustative erau răsfățate cu o aromă similare.

Un desert care se numește Amintiri din copilărie

Mi-a plăcut pentru că e un preparat gândit, că are un proces de creație în spate, dar și că aduce un pic de joacă și de nostalgie la finalul unei seri lungi.

Înapoi, la hotel, am dormit imediat. Înainte să închid ochii, însă, m-am gândit că sunt norocoasă.

P.S.: Wine pair-ing-ul a fost de nota zece.

***

Parteneri:

➡️ Cars & Roads Greece vă este oferit de Michelin. Producătorul francez de anvelope este partenerul principal al evenimentului. Pe lângă anvelopele de mașini, o parte dintre locurile pe care le vom vizita au fost alese din Ghidul Verde Michelin. Adică un fel de atlas turistic plin cu idei și zone pe care să le vizitezi în concedii. De parcă toate astea nu erau de ajuns, vom ajunge și în niște locuri care apar în Ghidul Roșu, adică ghidul ăla care se ocupă de restaurantele cu stele Michelin. Sună binișor, este?

➡️ PPC Blue (fost Enel X Way). Toate mașinile plugin hybride din tur (plus Safety car-ul care este sută la sută electric) vor fi încărcate la stațiile PPC Blue.

➡️ DKV se va ocupa de carburantul necesar. Fiecare mașină din tur va fi alimentată pe baza unui card (Fleet Card) care poate fi folosit la multe dintre benzinăriile din țară și din Europa.

➡️ 9695 este unul dintre partenerii pe care e bine să-i ai, dar e de preferat să nu-i suni. Parte a grupului Autonom România, 9695 este divizia de asistență rutieră, pe numele ei Autonom Assistance.

➡️ BT Leasing este partenerul care propune, printre altele, servicii de leasing pentru achiziționarea de electrice și hibride prin programe speciale pentru persoane fizice (Green Mobility) și juridice (Green Finance).

➡️ Server Config, unul dintre partenerii de tradiție ai turului. Companie specializată în echipamente IT profesionale, cei de la Server Config le asigură fotografilor și videografilor laptopurile performate care le ușurează munca pe tot parcursul turului.

***

Foto: Radu Chindriș, Ciprian Mihai.

Pentru mai multe idei și momente surprinse în fiecare zi, urmărește-mă pe Instagram, @maracoman.

Comentarii
  • Siami spune:

    Buna Mara, oare mai știi ce era în poza care arată ca un săpun gălbui și scrie Patio pe ea? Sunt curioasă ce ar putea fi, nu mă prind citind meniul. Mulțumesc!
    Chiar e o experiență de o dată în viață o așa cină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dumneavoastră. Pentru mai multe detalii despre gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri

Sunt de acord