Dacă aș fi citit acest articol, l-aș fi privit cu suspiciune. Așa că vă înțeleg dacă ridicați din sprânceană și vă spuneți că e prea frumos să fie adevărat. Chiar e: nu scriu din auzite, ci din experiență.
Când am fost invitată să testez tratamentul pentru față și corp cu icoone am spus că da, sunt de acord, mai ales dacă slăbesc :). Mi s-a confirmat că o să slăbesc, dar că o să văd și multe alte îmbunătățiri.
Am mai întrebat dacă doare (nu, nu doare) și mi-am făcut o programare la Clinica The Face.
Doar nu aveam nimic de pierdut.
Mă așteptam să intru în cabinet, la ora potrivită, și să las cosmeticiana să-și facă treaba. Dar n-a fost chiar așa: m-a așteptat Ana Crăciun Douglas, care este medic estetician și care mi-a pus o mulțime de întrebări. O parte din ele despre starea mea generală de sănătate, iar restul, despre ce vreau să lucrez prin procedura cu icoone.
Am spus ce știți deja: că m-ar bucura să văd pe pielea mea că se topesc niște centimetri din talie și, eventual, o îmbunătățire a tenului.
Am 43 de ani și recunosc că sunt mult mai atentă la cum arată fața mea și aș vrea să împing cât mai departe apariția ridurilor profunde. Cine are în jur de 40 de ani știe exact la ce mă refer.
Ce e icoone și cum funcționează
Un dispozitiv non-invaziv cu o tehnologie inovatoare care folosește laserul pentru a stimula țesutul conjunctiv în profunzime.
Asta ar fi o definiție mult simplificată, dar sunt convinsă că, dacă vreți detalii tehnice mult mai aprofundate, o să sunați direct la una dintre clinicile care lucrează cu icoone. Iar clipul de mai sus chiar oferă informații utile.
Aparatul are peste 40 de programe (în funcție de nevoile fiecăruia), iar cosmeticiana lucrează cele două role care fac un fel de masaj. Sunt diverse trepte de intensitate, în funcție de cum te simți confortabil.
Eu am vrut o intensitate mare și am simțit o ușoară durere (suportabilă, de altfel) doar în anumite locuri. Pielea se obișnuiește însă cu tratamentul – la ultimele ședințe aveam impresia că e ora mea de relaxare, nu un tratament corporal.
Icoone face, prin ceea ce am numit eu „masaj”, drenaj limfatic, diminuează celulita, îmbunătățește circulația, redefinește silueta, are un efect de lifting în zona gâtului, a decolteului și a feței.
Pielea e mai fermă și mai tonifiată – repet, chiar nu spun povești, doar am făcut fotografii înainte și după.
Experiența mea
Un program complet icoone înseamnă 10 ședințe a câte 50 de minute. După ce am decis unde vreau să insistăm (abdomen, coapse, față și gât), am avut parte de 40 de minute pentru corp și de 10 pentru ten.
După câteva ședințe, însă, am decis împreună cu cosmeticiana să ne concentrăm doar asupra corpului, pentru că acolo îmi doream cel mai mult să am rezultate.
Înainte de prima ședință, după toate informațiile legate de starea mea de sănătate, am făcut fotografii și măsurători.
Da, sunt acele imagini gen moartea pasiunii, în care stai, în lenjerie, lângă un panou: față, spate, profil. Se vede tot ce nu vrei să se vadă, dar pozele astea chiar sunt utile – le vei compara cu cele pe care le faci după cinci ședințe și, la final, după cele zece. Așa vezi clar care sunt rezultatele.
Pentru tratamentul icoone trebuie să porți un costum foarte fin și să ai răbdare. Te întinzi și nu faci nimic altceva.
Însă e important să bei apă, cel puțin doi litri, măcar în ziua tratamentului și să îți programezi cel puțin două ședințe pe săptămână.
Dacă faci cele zece ședințe în trei luni vei avea rezultate mai slabe decât dacă le faci într-o lună.
Fără minuni
Nu, nu e magie. E vorba de un aparat foarte deștept, dar pe care poți să-l ajuți. Asta înseamnă ce am zis mai sus – două ședințe pe săptămână, doi litri de apă -, dar și să nu înfuleci o porție dublă de cartofi prăjiți ca să recuperezi ce ai lucrat la clinică.
Nu e musai să ții dietă, dar sigur că o alimentație echilibrată va potența efectul icoone.
Eu n-am respectat întocmai cele de mai sus. Principala „problemă” a fost o vacanță de două săptămâni, atunci, în perioada Paștelui. Deci am luat o pauză cam lungă.
Și nici măcar nu am stat acasă, ci am plecat în Grecia. Am mâncat eu pește și salată grecească, dar m-am pierdut cu firea din cauza unei patiserii tradiționale care era la cinci minute de cazare. Și cei trei ai mei voiau să mergem acolo în fiecare dimineață. Pur și simplu n-am putut să rezist plăcintelor cu feta, spanac și carne.
Cât am fost în București am mâncat relativ ok, fără exces de carbohidrați, dar nu mi-a fost ușor să beau doi litri de apă chiar în fiecare zi. Am problema asta de multă vreme: uit să beau apă. Uneori mi-a ieșit, alteori nu.
Rezultate
Cu toate că am trișat puțin cam mult, cum am spus mai sus, am avut o surpriză plăcută la finalul tratamentului: 4 cm în talie și câte 3 cm pe coapse.
Comparând fotografiile făcute înainte și după, se văd clar îmbunătățirile: s-a schimbat forma corpului, pielea arată mai bine, e mai fermă și mai netedă. Chiar am văzut toate astea în imagini – nu insistați, nu vă arăt așa ceva! Trebuie să mă credeți pe cuvânt.
Recunosc că mi-a părut cam rău de pauza pe care am luat-o în mijlocul programului, m-am gândit și cum ar fi stat lucrurile fără plăcinte… Dar nu mai pot da timpul înapoi. Încerc doar să am grijă ce fac de acum încolo.
Ora mea de relaxare
Pe lângă centrimetri, măsurători, drenaj și alte discuții despre siluetă, pentru mine tratamentul icoone a însemnat o pauză, un timp petrecut cu mine.
Chiar și în perioadele aglomerate, reușeam să mă opresc tot ce făceam și să merg la clinică, pentru că aveam o programare stabilită. În alte condiții, nu aș fi luat pauză; dar, așa, reușeam să mă deconectez și să mă relaxez.
Au fost zile în care, înainte de ședința icoone, aveam o durere de cap – mi-a trecut imediat după. Alteori eram agitată, stresată, obosită, dar reușeam să-mi trag sufletul în acea oră în care cineva îmi făcea un fel de masaj (așa am perceput eu tratamentul). Cu timpul, n-am mai simțit durere nici în acele zone care erau mai sensibile la început, iar de câteva ori am și adormit.
De altfel, unul dintre beneficiile procedurii este starea de bine. E ceva de care eu chiar m-am bucurat.
Foto: icoone, arhiva personală.
Pentru mai multe idei și momente surprinse în fiecare zi, urmărește-mă pe Instagram, @maracoman.