Un autograf, o Maimuta Carpatina, un autor consacrat

 

 

Maimuta Carpatina de Radu Paraschivescu. Editura Humanitas

Maimuta Carpatina de Radu Paraschivescu. Editura Humanitas

Am apreciat cartile cu autograf de cand eram mica, inca din perioada aia in care nici nu visam sa am acasa asa ceva. Aflasem eu de la mama ca sunt valoroase – si nu se referea la bani (rareori vorbea ea despre bani), ci la faptul ca e special sa ai o carte semnata de autor, ba, mai mult, sa fie un autograf special pentru tine. Nu mai stiu daca discutia a pornit de la acel disc sau nu, dar, in anii in care ascultam inca muzica la pick-up, am descoperit in colectia ei albumul unui cantaret belgian. Pe coperta avea un autograf, scris cu stiloul, pentru mama. Mi-a povestit cum, pe la 20 de ani, ii scrisese o scrisoare lui Jacques Hustin (care a cantat la Cerbul de Aur in 1968) si cum el, in semn de multumire, i-a trimis discul respectiv pe adresa de acasa.

Dar, revenind la cartile cu autograf, m-am bucurat cand am gasit acasa Maimuta Carpatina de Radu Paraschivescu – un volum semnat de autor si nu dedicat mie, ci jumatatii mele. Insa mi-a placut atat de mult incat am decis ca volumul asta intra la bunurile comune :)

Maimuta Carpatina este un volum cu 30 de texte care au fost publicate, de-a lungul vremii, in revista Esquire. Are chiar si o “Precizare” care m-a facut pe mine sa fiu tare mandra (o aveti mai jos). E foarte placut sa vezi ca, dupa niste ani, materialele din revista sunt adunate si readuse in atentia publicului. Si, pentru mine, e o ocazie sa spun inca o data ca nu orice publicatie pe hartie lucioasa e superficiala, ca sunt reviste de barbati pe care le citeste cu placere si tata si, aici aveti dovada, chiar si un om atat de special ca Radu Paraschivescu.

Daca vreti sa-l intalniti pe autor, puteti merge azi, 10 decembrie, sa-l ascultati citind din Maimuta Carpatina. Va incepe la ora 7 seara la Libraria Humanitas din Cismigiu. Iar daca nu ajungeti si vreti musai sa aveti volumul in biblioteca, se poate comanda online de pe site-ul editurii Humanitas. Pana atunci, sper sa descifrati randurile de mai jos, pozate de mine, cu telefonul, la o ora mica din noapte.

  • autograf maimuta carpatina
  • maimuta carpatina radu paraschivescu

Related Posts

Leave a Comment

No Comments Yet.