Rushdie to Mara

 

Una din cartile mele preferate cu autograful lui Salman Rushdie

Una din cartile mele preferate cu autograful lui Salman Rushdie

Anul trecut am intrat intr-o librarie din Londra si am vazut acolo jurnalul lui Rushdie, “Joseph Anton – Memorii”, care tocmai se publicase. Si un teanc de carti care se vindeau separat, pentru ca aveau autograful autorului. Mi-a placut mult ideea – eu as plati mai mult pe un volum cu autograful unui scriitor pe care il apreciez. Si m-am intrebat de ce nu gasesc carti cu autograf si in librariile din Romania. Am inteles ca uneori se vand unele ce poarta autograful scriitorilor romani, dar cred ca ar fi oameni interesati sa cumpere si un volum semnat de un autor faimos in toata lumea.

Mie mi-ar placea, dar eu sunt un consumator aparte: nu citesc pe Kindle, nici in pdf. Vreau carti tiparite, carti pe hartie. Si, daca se intampla sa-mi placa o carte pe care am imprumutat-o de la cineva, ma duc si mi-o cumpar, chiar daca am citit-o.

In foto este unul din volumele mele preferate semnate de Rushdie, “Pamantul de sub talpile ei”. Scrie pe el “Rushdie to Mara” si nu, nu l-am cumparat gata semnat :). Dar am batut pe cineva la cap pentru el. Acum vreo trei ani, am facut pentru Marie Claire o coperta cu Monica Birladeanu. Colega mea, Elena, urma sa mearga cu Monica la Venetia, la lansarea filmului “Francesca”, unde stiam ca va veni si Salman Rushdie. Si uite-asa s-a carat Elena cu ditamai volumul in geanta in seara premierei, doar-doar o sa reuseasca sa-l opreasca o secunda pe autor. Si, lucky me, a avut succes.

“Pamantul de sub talpile ei” e una din cartile mele preferate semnate de Rushdie, alaturi de mai cunoscutul “Copiii din miez de noapte”. Stiu ca autorul este in trend, dar asta nu ma intereseaza – sunt doar niste carti pe care le-am iubit si le-am citit pe nerasuflate cu niste ani in urma.

Ei, si pentru ca e vara, va sfatuiesc totusi sa nu va luati cartile astea in vacanta pentru ca riscati sa nu vedeti nimic din locul in care mergeti. Eu nu m-am putut dezlipi de ele si nu prea are rost sa platiti hotelul doar ca sa cititi. Sunt perfecte pentru serile de-acasa, promit.

Related Posts

Leave a Comment

1 Comment

  1. Orice scriitor ar fi fericit sa afle ca autograful lui are atata importanta pentru un cititor. Frumos

    natasa