De ce iubesc Sicilia

Impresii din sicilia

Povestea mea cu Sicilia a inceput acum doi ani, cand am vrut sa-mi petrec vacanta acolo. Mi-am luat bilete de avion, am ales sfarsitul lunii mai, ca sa ma bucur de soare, si am citit, vreo doua saptamani, forumurile si recomandarile de pe tripadvisor. Am facut rezervari pe booking.com, am facut si un traseu care trebuia parcurs, cu greu, intr-o saptamana de vacanta. Am ales, atunci, sa stam in Palermo si in Siracusa, mai exact in Ortigia, loc despre care citisem ca e unul dintre cele mai frumoase din Sicilia. Apoi am anulat biletele de avion pentru ca sotul meu si-a rupt piciorul. Abia facea doi pasi prin casa, deci vacanta activa pe care o planuisem eu a fost amanata. (Cum e sa fii sotie cand partenerul are piciorul rupt e o alta poveste, care acum poate fi funny – dar atunci nu a fost).

Am ajuns in Sicilia in decembrie 2014, nu pentru ca voiam sa fiu musai acolo de Revelion, ci pentru ca voiam sa fug de frig. Am studiat intai toate ofertele in Asia – in special zborurile spre Thailanda, unde imi doresc sa ajung de multi ani -, am trecut apoi la Maroc, dupa care am revenit cu picioarele pe pamant. Nu-mi permiteam nici una, nici alta. Asa ca am revenit la Sicilia, pentru ca speram ca in sud sa fie putin soare. A fost – putin, dar a fost :)

M-am indragostit iremediabil de Sicilia si nu cred ca o voi uita usor. M-as intoarce si maine, m-as muta acolo, as invata limba italiana, m-as duce la piata in fiecare zi. Am incercat sa savurez fiecare clipa, am spus tuturor celor cu care m-am intalnit ca ma voi intoarce – chiar anul asta – si inca imi doresc asta. Am ajuns chiar sa intreb oamenii cat platesc pe chirie si sa imi fac calcule :)

Mi-e greu sa spun ce mi-a placut mai mult. M-am bucurat la fiecare colt de strada, am iubit arhirectura baroca, blocurile cu balcoane din fier forjat si mi-am dorit sa fi stat intr-un apartament tipic sicilian, in locul hotelului ales. Mi-au placut oamenii, ospitalitatea, m-am simtit minunat printre vanzatorii din piete, am iubit mancarea – pentru prima data mi-a placut si mie pizza. Am stat cateva zile in Palermo si cateva in Catania, am vizitat Taormina, si Siracusa, si Noto. Siracusa ramane, pentru mine, in top. Mi-am propus, si sper sa reusesc, sa vorbesc despre fiecare in parte, dar si despre mancare si despre cei doi Salvatore care ne-au ajutat sa cunoastem mai bine aceasta particica minunata de lume. Sper sa ma tin de cuvant.

 

  • isola bella taormina
  • impresii din sicilia
  • palermo
  • rosii cherry in piata din catania
  • lamai in siracusa
  • palermo

Related Posts

Leave a Comment

No Comments Yet.