Mood Board http://maracoman.ro Un blog de Mara Coman Wed, 17 May 2017 06:45:15 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.10 VIDEO: Cum am învățat să-mi fac singură bucle http://maracoman.ro/video-cum-invatat-sa-mi-fac-singura-bucle/ http://maracoman.ro/video-cum-invatat-sa-mi-fac-singura-bucle/#respond Wed, 17 May 2017 06:36:52 +0000 http://maracoman.ro/?p=461422 mara coman philips pro curler cum sa-ti faci bucle cu ondulatorul automat philips pro curlerAm renunțat, cu ceva timp în urmă, să încerc să-mi aranjez părul singură, altfel decât așa cum îl port de obicei: simplu și drept. Asta s-a întâmplat după niște încercări eșuate – și nu neapărat puține. Am vrut să folosesc foehnul și peria rotundă, care mi s-a încurcat în păr. Mi-am propus să-l ondulez cu...

The post VIDEO: Cum am învățat să-mi fac singură bucle appeared first on Mood Board.

]]>

mara coman philips pro curler cum sa-ti faci bucle cu ondulatorul automat philips pro curlerAm renunțat, cu ceva timp în urmă, să încerc să-mi aranjez părul singură, altfel decât așa cum îl port de obicei: simplu și drept. Asta s-a întâmplat după niște încercări eșuate – și nu neapărat puține. Am vrut să folosesc foehnul și peria rotundă, care mi s-a încurcat în păr. Mi-am propus să-l ondulez cu placa – a fost un dezastru. Dacă îmi amintesc bine, mi-au ieșit doar vreo două șuvițe. Când eram mai mică, eram convinsă că o să am bucle dacă împrumut bigudiurile mamei – însă nici n-am reușit să le pun cum trebuie, așa că am renunțat după vreo zece minute.

Și m-am resemnat. Mi-am spus că pot să trăiesc bine mersi și fără bucle și, dacă îmi trebuie neapărat, o să merg la coafor. Așa că zilele mele încep cu un styling minimal, mai ales că părul meu e dificil: nici drept, nici ondulat. Nici lung, nici bogat. E fin și pretențios, iar tot ce îmi doresc e să arate cât de cât decent, să pot ieși din casă.

Ei bine, în contextul de mai sus, când mi s-a propus să învăț să-mi fac singură bucle, mi-am zis că asta e o provocare. Și-am acceptat, deși nu credeam că o să am mari șanse de succes. Speram, totuși, să reușesc să învăț ceva, pentru că urma să am două ajutoare de nădejde: hair stylistul Sorin Stratulat și un aparat care ondulează părul: Philips Pro Curler.

Zis și făcut. Mă prezint la Beauty District, iar Sorin pare foarte optimist în timp ce îmi povestește cum funcționează Philips Pro Curler. Chiar simplu: se fixează temperatură dorită, timpul de ondulare și direcția. Adică trebuie să apeși doar trei butoane. După care iei o șuviță lată de un deget, o pui în aparat, aștepți câteva secunde și… asta-i tot. Părea atât de simplu. Însă, în mintea mea, tot rămânea o urmă de îndoială: și anume, că un hair stylist poate face asta, dar că eu tot n-o să reușesc. Și cum îmi fac bucle la spate?, îl întreb pe Sorin. Râde și-mi arată, apoi îmi spune să încerc și singură. Și ghici ce: reușesc și eu. Am bucle, făcute de mine, cu Philips Pro Curler.

Ce vedeți în filmarea de mai sus este un… wob. Adică un wavy bob , cu onduleuri lejere, pentru că voiam un look cât mai natural. Genul ăla de hair styling despre care ai putea spune: I woke up like this. Ei bine, a doua zi dimineață nu puteam chiar să-mi fac un selfie (chestie la care, de altfel, nu mă pricep deloc) și să mă laud cu părul meu. Însă am avut o surpriză mai mult decât plăcută: nu eram ciufulită, părul nu-mi zbura în toate părțile și nu părea de neîmblânzit, ca de obicei. E adevărat că unele șuvițe nu mai erau la fel de ondulate – iar eu mă trezisem târziu, n-aveam nici timpul, nici răbdarea să-mi fac vreun styling de la zero. Însă mi-am amintit ce mi-a zis Sorin: să ondulez doar șuvițele care s-au lăsat și care nu mai stau la locul lor. A durat 10 minute, am ajuns la timp la birou și, la cafea, am avut, bineînțeles, o discuție despre bucle. Lucru care era de așteptat, mai ales că eu, la birou, am avut onduleri de vreo două ori în vreo… zece ani. Și foarte des în ultima lună :).

The post VIDEO: Cum am învățat să-mi fac singură bucle appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/video-cum-invatat-sa-mi-fac-singura-bucle/feed/ 0
Când pasiunea (nu) e de ajuns http://maracoman.ro/cand-pasiunea-nu-e-de-ajuns/ http://maracoman.ro/cand-pasiunea-nu-e-de-ajuns/#respond Fri, 28 Apr 2017 19:07:25 +0000 http://maracoman.ro/?p=461394 inspiratie pentru viitor mara comanAm scris de curând, în Marie Claire, despre ziua petrecută cu Sorina Călinescu, o elevă de liceu. Puteți citi povestea pe site, n-o să reiau aici decât câteva lucruri, ca să nu mă repet :). Întâlnirea face parte din programul Inspirație pentru viitor, demarat de Fundația PACT cu sprijinul companiei Avon. Sorina e în clasa a...

The post Când pasiunea (nu) e de ajuns appeared first on Mood Board.

]]>

Am scris de curând, în Marie Claire, despre ziua petrecută cu Sorina Călinescu, o elevă de liceu. Puteți citi povestea pe site, n-o să reiau aici decât câteva lucruri, ca să nu mă repet :). Întâlnirea face parte din programul Inspirație pentru viitor, demarat de Fundația PACT cu sprijinul companiei Avon. Sorina e în clasa a XII-a, e pasionată de desen și vrea să urmeze UNARTE.

inspiratie pentru viitor mara coman

Experiența mea mă face să încurajez pe oricine să-și urmeze pasiunea. E un lucru pe care eu l-am făcut pe jumătate – adică am studiat ceva ce nu mi-a plăcut deloc și profesez într-un domeniu pe care îl iubesc. Cu toate astea, mai știu că, uneori, să fii pasionat de un anumit lucru nu e neapărat de ajuns.

Cu o zi, două înainte să mă întâlnesc cu Sorina, am văzut vreo cinci minute dintr-un domentar. Era televizorul deschis, eu eram în zonă și am văzut doar un fragment. O tânără din State povestea cum a iubit dintotdeauna baletul. Trăia pentru balet. A făcut balet în școală, apoi în liceu și era cea mai bună. A urmat apoi studii superioare la o școală renumită de dans – unde nu mai era prima. A muncit mai mult, a depus toate eforturile, și știm cu toții că viața unei balerine nu e deloc ușoară. Repetiții, repetiții. Regim. Repetiții. Într-o zi, directorul școlii i-a spus că nu e făcută pentru balet, că nu va face niciodată performanță.

Inițial m-am revoltat. Am simțit că e nedrept să vină cineva și să-ți taie aripile brusc. Apoi, am urmărit-o în continuare pe tânăra din documentar care povestea, cu lacrimi în ochi, că acela a fost unul dintre cele mai importante momente din cariera ei. A renunțat la balet și a urmat dans contemporan, iar acum este una dintre cele mai bune din domeniu. Ea însăși spunea că știe că nu ar fi ajuns niciodată prim-balerină (deși această certitudine nu există) și îi mulțumea directorului școlii că i-a spus asta și că a convins-o să se îndrepte spre acea zonă în care poate face performanță.

Pasiunea nu e întotdeauna de ajuns.

inspiratie pentru viitor mara coman

Ei bine, atunci, la întâlnirea cu Sorina, aveam în minte documentarul ăsta. Și i-am spus și ei că, dacă îți place cu adevărat un anumit domeniu, atunci merită să studiezi și să profesezi în domeniul respectiv. Pentru că e tare frumos să muncești din pasiune. Însă i-am spus și că trebuie să fii cu adevărat bun. Din fericire, după ce am fost împreună la UNARTE, a primit niște confirmări: că desenele ei sunt bune. Că are șanse să intre la secția de grafic design, acolo unde își dorește și unde concurența e mare. Sorina e unul dintre acei oameni care nu are doar pasiune, ci și talent. Și care își poate atinge visul.

Am scris despre asta pentru că m-am tot gândit, în ultima vreme, la alegerile pe care le-am făcut. Și mi se pare foarte important că mi-a plăcut și-mi place jobul meu. Mă distrez uneori când tata încă mă mai întreabă dacă nu vreau să mă fac notar. Așa, de parcă dacă mi-aș pune mâine un deux-pieces și o cămașă, gata, sunt notar. Altfel, la cât mi-a plăcut mie codul civil, aș fi fost un notar/jurist/avocat trist și mediocru :). Noroc că mi-am dat seama la timp.

Vă las cu video-ul despre proiectul Inspirație pentru Viitor. Sunt și eu pe acolo, la minutul 3:33. Să nu mă ratați, mai ales că am avut a bad hair day :)

The post Când pasiunea (nu) e de ajuns appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/cand-pasiunea-nu-e-de-ajuns/feed/ 0
Despre ce am vorbit la conferințele BookLand http://maracoman.ro/despre-ce-vorbit-la-conferintele-bookland/ http://maracoman.ro/despre-ce-vorbit-la-conferintele-bookland/#respond Tue, 25 Apr 2017 21:59:55 +0000 http://maracoman.ro/?p=461378 mara coman marie claireA trecut ceva vreme de la Conferințele practice pentru tineri BookLand Evolution, unde am fost invitată să vorbesc și eu. Și m-am dus, ba chiar mi-a făcut plăcere, mai ales că nu mi-e teamă să vorbesc în public – deși asta nu e cea mai mare calitate a mea :). Nu demult, am primit și înregistrarea...

The post Despre ce am vorbit la conferințele BookLand appeared first on Mood Board.

]]>

A trecut ceva vreme de la Conferințele practice pentru tineri BookLand Evolution, unde am fost invitată să vorbesc și eu. Și m-am dus, ba chiar mi-a făcut plăcere, mai ales că nu mi-e teamă să vorbesc în public – deși asta nu e cea mai mare calitate a mea :).
Nu demult, am primit și înregistrarea – m-am întrebat dacă să dau play sau nu :). Bineînțeles că m-a ros curiozitatea și mi-am făcut deja autocritica, printre care câteva lucruri pe care am uitat să le spun și muuuulte ăăăăă-uri. Dar, deh, asta e, până la urmă nu candidez la președintție :).

Întregistrarea e aici, vă las să o vedeți dacă sunteți curioși. Iar sub ea o să scriu și ce-am uitat să spun la fața locului.

Am fost invitată să vorbesc despre succes, dar am vorbit despre pasiune. Am povestit despre parcursul meu, în special despre momentul în care am decis ce facultate și ce meserie o să urmez – iar cele două sunt diferite. Mi s-a părut potrivit să vorbesc despre asta pentru că în public erau elevi în ultimii ani de liceu. Și îmi amintesc de momentul acela în care nu știam pe ce drum să o iau, despre eșecuri și despre riscuri pe care nu mi le-am asumat – în cazul de față, să renunț la studiile care nu mi-au plăcut deloc și să mă duc la o facultate care să îmi placă.

Am vorbit despre pasiune pentru că eu cred că de aici pornește totul. Cred că fiecare om care a făcut performanță într-un domeniu sau în altul a fost pasionat de munca lui. Așa cum sunt convinsă că, dacă nu există pasiune, vei fi probabil un angajat mediocru și nefericit, care se duce la birou pentru că trebuie și care e depresiv în fiecare luni dimineața.
Ei bine, poate vă întrebați de ce am fost invitată – tocmai eu – să vorbesc la conferința asta. N-aș ști să vă răspund, dar m-am simțit flatată. Însă pot să spun de ce am acceptat: nu ca să vorbesc despre reușitele mele, despre cariera mea. Să fim serioși, sunt doar un om cu un job. Însă sunt un om căruia îi place ce face. Și n-aș da asta pentru nimic în lume. M-am dus acolo să le spun tinerilor că e atât de important să te concentrezi pe ce îți place cu adevărat.

Am spus, în final, câteva vorbe despre o Gabriel Garcia Marquez – doar eram la Conferințele BookLand. E vorba de momentul în care s-a dus la poștă cu manuscrisul pe care urma să-l trimită unei edituri. Manuscrisul lui avea 490 de pagini și n-a avut bani să le trimită pe toate. A trimis o parte, apoi s-a dus acasă, și-a amanetat uscătorul de păr și blenderul, iar cu banii respectivi a trimis și restul paginilor. Manuscrisul respectiv era Un veac de singurătate.

Am povestit despre asta pentru că m-a impresionat extrem de mult. Și alesem cumva această întâmplare pentru că voiam să vorbesc (și bineînțeles că am uitat) și despre risc. Bineînțeles că e o întâmplare fericită: Marquez a trimis, cu ultimii bani, acel manuscris, și nu altul, care ar fi putut să nu aibă succes; editura ar fi putut să nu decidă să-l publice; sau, cine știe, se putea pierde pe drum. Însă a riscat. Și a câștigat.

Eu îmi amintesc de povestea asta de fiecare dată când am de luat o decizie importantă, de fiecare dată când tind să aleg varianta safe.

The post Despre ce am vorbit la conferințele BookLand appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/despre-ce-vorbit-la-conferintele-bookland/feed/ 0
Câștigă o carte http://maracoman.ro/castiga-o-carte/ http://maracoman.ro/castiga-o-carte/#comments Wed, 19 Apr 2017 17:03:37 +0000 http://maracoman.ro/?p=461365 Iubesc sa fiu femeie Hedi HokaÎn casa mea sunt puține cărți din categoria self help, din câteva motive. Am răsfoit la un moment dat unele în care mi s-a părut că nu găsesc nimic nou (am zis mi s-a părut pentru că n-am avut răbdare să le citesc cap-coadă, deci e posibil să fi ratat eu esențialul). Iar acum niște ani...

The post Câștigă o carte appeared first on Mood Board.

]]>

Cartea Iubesc sa fiu femeie Hedi HokaÎn casa mea sunt puține cărți din categoria self help, din câteva motive. Am răsfoit la un moment dat unele în care mi s-a părut că nu găsesc nimic nou (am zis mi s-a părut pentru că n-am avut răbdare să le citesc cap-coadă, deci e posibil să fi ratat eu esențialul). Iar acum niște ani mi se părea că n-am nevoie de genul ăsta de info, că știu eu mai bine ce să fac și unde să mă documentez. Mă rog, pe măsură ce au trecut anii, mi-am dat seama că nu le știu chiar pe toate. Și, în vremea asta, s-au publicat și în România cărți din categoria self help care nu conțin doar truisme și care pot să-ți deschidă ochii și să te ajută să afli lucruri despre tine.

Mie îmi place să citesc povești, să dau pagina și să fiu curioasă să aflu ce urmează. Iar cărțile din categoria de mai sus nu spun povești. Spun lucruri adevărate – unele pe care le știi, altele pe care le conștientizezi pe măsură ce citești, altele care dor și te fac să te gândești la tine mai mult. Ei bine, asta se întâmplă și cu Iubesc să fiu femeie (Ghidul femeii de nota 10), scrisă de psihologul de Hedi Hoka, apărută la Editura All. Pe scurt – pentru că nu vreau să dezvălui aici prea multe -, e o carte care te îndeamnă să te bucuri la orice vârstă, să trăiești așa cum îți dorești, să te accepți și să te placi pe tine însăți. Și e scrisă cu umor, într-un stil relaxat, fără să ai senzația că e acolo cineva atotștiutor și cu nasul pe sus care îți predă lecții despre viață. Practic, e o lectură lejeră, de care oricine are nevoie la un moment dat. Și, dacă simți că acel moment este acum, spune-mi asta într-un comentariu – fie aici, pe blog, fie pe Facebook. Asta pentru că am 5 cărți de dat cadou.

Cum voi alege cui trimit cele cinci cărți? Trebuie să spun că va fi o alegere subiectivă – trebuie să mă convingeți prin comentarii, de azi și până pe 30 aprilie. Atât. Și voi anunta câștigătorii pe 1 mai – și aici, și pe pagina de Facebook. Vă țin pumnii.

UPDATE: Câștigătoarele concursului sunt Bianca Ionel, Alina M., Elena P., Iulia A. și Kamelia.

The post Câștigă o carte appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/castiga-o-carte/feed/ 10
Dincolo de paiete http://maracoman.ro/dincolo-de-paiete/ http://maracoman.ro/dincolo-de-paiete/#respond Sat, 04 Mar 2017 10:55:17 +0000 http://maracoman.ro/?p=461303 mara comanSunt în oraș și scot portofelul din geantă, să plătesc. Îl deschid și persoana de lângă mine se miră: ”Ai cartelă de metrou?!” ——– Textul ăsta e despre etichete. Despre ce credem despre oameni, despre ce impresie ne fac ei la prima vedere, când nu îi cunoaștem prea bine. ——– Pe mine m-a surprins faptul că cineva...

The post Dincolo de paiete appeared first on Mood Board.

]]>

mara comanSunt în oraș și scot portofelul din geantă, să plătesc. Îl deschid și persoana de lângă mine se miră: ”Ai cartelă de metrou?!”

——–

Textul ăsta e despre etichete. Despre ce credem despre oameni, despre ce impresie ne fac ei la prima vedere, când nu îi cunoaștem prea bine.

——–

Pe mine m-a surprins faptul că cineva nu se aștepta ca eu să merg și cu metroul. E drept că nu conduc – chiar am o scuză bună :). Ah, sau poate că n-ar trebui să merg cu metroul deloc. Poate e o strategie greșită și poate că ar trebui să mă poziționez undeva mai sus, să mă marketizez altfel, să pretind că mănânc caviar la micul dejun. Dar, hey, this is not me.

Știu că am un job mai special – care nu implică numai stat în fața calculatorului, ci și o mulțime de lucruri care (pentru ceilalți) nu prea seamănă cu munca. Din afară, pare că trăiesc într-un norișor roz. Mă duc la evenimente care au loc în restaurante de lux, în hoteluri de cinci stele, iar parte din job-ul meu înseamnă și să vorbesc despre pantofi sau să ating bijuterii care costă cât un apartament. Merg la petreceri la care port tocuri și paiete și testez parfumuri abia lansate, uneori chiar înainte să ajungă în magazine. Am mai mulți pantofi decât aș avea nevoie. Și e firesc cumva ca, prin prisma lucrurilor ăstora, oamenii să-mi pună etichete: duc o viață glam.

Însă eu m-am obișnuit atât de tare, în anii ăștia, să-mi joc rolul. Cumva, ca un medic care își pune halatul când intră în spital. Bun, uniforma mea arată altfel, ba chiar am de ales din mai multe modele. Dar toate poveștile glam de mai sus sunt în job description.

Merg la evenimente pentru că fac parte din presă. Aflu despre noi lansări înaintea celorlalți din același motiv. Port ”paiete” (sau orice altceva) pentru că încerc să respect un dress code (deși, în ultima vreme, îi dau mai puțină importanță, prefer să mă îmbrac cu ce mă reprezintă și nu cum ”trebuie”). Altfel, în afara ”obligațiilor de serviciu”, sunt eu. Cu dimineți în care am uitat să cumpăr cafea. Cu multe bad hair days. Cu zile în care nu știu cu se să mă îmbrac – pentru că toate hainele de care aș avea nevoie atunci sunt necălcate și e târziu, nu mai am timp să calc. Cu seri în care simțeam că miroase ceva ciudat în casă și, când am ajuns în bucătărie, am realizat că puiul meu s-a făcut scrum în cuptor. Ah, am reușit chiar să fac și cea mai urâtă prăjitură. Era mâncabilă, avea gust, dar arăta dezastruos. (Nu, nu pun poză :) ). Merg în oraș cu prietenii mei și de multe ori evit locurile foarte fancy – pentru că mi se pare că nu regăsesc acea căldură și lejeritate din restaurantele mai mici, cu mai puține pretenții. Plus că, în mintea mea, unele din locurile astea fancy sunt asociate cu jobul.

Și da, merg cu metroul. Nu întotdeauna – depinde de stare. Merg cu Uber dacă port tocuri, dacă plouă cu găleata, dacă mă grăbesc foarte tare sau dacă nu sunt în apele mele. În schimb, merg cu metroul când sunt liniștită, când vreau să ascult muzică în căști, când vreau să ajung mai repede la birou. Călătoria cu metroul mă relaxează. Și mă aduce cu picioarele pe pământ.

Foto: E făcută de bunul meu prieten Mihai, undeva pe Mihai Eminescu, când am fost să mâncăm împreună. Venisem amândoi cu metroul. Ne-am întânit în Piața Romană.

The post Dincolo de paiete appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/dincolo-de-paiete/feed/ 0
Un nou magazin COS în București http://maracoman.ro/un-nou-magazin-cos-bucuresti/ http://maracoman.ro/un-nou-magazin-cos-bucuresti/#respond Sat, 04 Mar 2017 10:07:14 +0000 http://maracoman.ro/?p=461339 magazin COS Bucuresti Baneasa Shopping City 2Ieri s-a deschis al doilea magazin COS în București, în Băneasa Shopping City. Și magazinul cu nr 200 din lume   Nu-i nimic nou: îmi place COS – mie multor altora. Ne putem strânge un grup mare de fani, sigur umplem Piața Victoriei :). Mie-mi place designul minimalist și acele mici detalii care fac o...

The post Un nou magazin COS în București appeared first on Mood Board.

]]>

magazin COS Bucuresti Baneasa Shopping City 2Ieri s-a deschis al doilea magazin COS în București, în Băneasa Shopping City. Și magazinul cu nr 200 din lume :)

 

Nu-i nimic nou: îmi place COS – mie multor altora. Ne putem strânge un grup mare de fani, sigur umplem Piața Victoriei :). Mie-mi place designul minimalist și acele mici detalii care fac o cămașă clasică să aibă ceva deosebit. Asimetriile, dungile, volanele aplicate acolo unde nu te aștepți.

Am fost ieri la deschiderea COS (îmbrăcată în COS – de altfel, ar fi fost și greu să evit asta :) ). Și m-am bucurat că noul magazin e în Băneasa, că eu ajung mult mai ușor acolo decât la cel din Calea Victoriei. Și am făcut o selectție cu câteva piese favorite din noua colecție. Cele de mai jos.

Foto: COS

The post Un nou magazin COS în București appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/un-nou-magazin-cos-bucuresti/feed/ 0
Ioana, Maria, Sascha și Ana Morodan http://maracoman.ro/ioana-maria-sascha-si-ana-morodan-hm-studio-kids-ss17/ http://maracoman.ro/ioana-maria-sascha-si-ana-morodan-hm-studio-kids-ss17/#respond Sat, 04 Mar 2017 09:29:59 +0000 http://maracoman.ro/?p=461316 ANA-MORODAN-HM-STUDIO-KIDS-8-1Mi-am luat copiii de la gradiniță și i-am dus să o cunoscă pe Ana Morodan. Bucurie maaaare, veselie, vaaai, o să facem poze. Și Ana are diamante? A fost simplu și rapid. Ne-am întânit cu toții la Voila. Ioana și Maria s-au fâțâit, au alergat, și apoi au stat la poze. Am avut ceva emoții...

The post Ioana, Maria, Sascha și Ana Morodan appeared first on Mood Board.

]]>

Mi-am luat copiii de la gradiniță și i-am dus să o cunoscă pe Ana Morodan. Bucurie maaaare, veselie, vaaai, o să facem poze. Și Ana are diamante? :)

ANA-MORODAN-HM-STUDIO-KIDS-1

A fost simplu și rapid. Ne-am întânit cu toții la Voila. Ioana și Maria s-au fâțâit, au alergat, și apoi au stat la poze. Am avut ceva emoții – cum ar fi, mă gândeam, ca fix acum să nu aibă chef și să stricăm toată producția. Dar nu. Gemenele abia așteptau să pozeze – plus că l-au cunoscut și pe Sasha și s-au jucat împreună. Apoi, toată seara, întrebările au avut legătură cu Sasha: Mamiii, când ne mai jucăm cu el? :)

Buuun. Ședința foto are legătură cu H&M – și copiii, și Ana poartă haine și accesorii din colecția H&M Studio. Iar cea pentru copii (H&M Studio Kids SS17) tocmai s-a lansat online și în magazinul din Băneasa Shopping City.

Fetițele mele s-au îndrăgostit de body-urile aurii, mai ales că acum ne trebuie la grădinitță, la balet. (Apropo, după prima lecție de balet mi-au zis că n-a fost bine, că n-au făcut balet, ci mai mult sport. Și e greu să faci șpagatul :) ). Maria a purtat la ședința foto o bentiță cu o fundă mare, roșie. Și apoi acasă, tot restul serii. Și vrea să meargă cu ea la grădiniță. Alt issue: coarda aceea cu lebede pe mânere. Da, îmi place și mie. Dar cine vrea acum să sară coarda în casă? Well, I had to deal with that :).

Las pozele mai jos, sper să vă placă și vouă.

Foto: Emil Costruț

The post Ioana, Maria, Sascha și Ana Morodan appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/ioana-maria-sascha-si-ana-morodan-hm-studio-kids-ss17/feed/ 0
Despre ce și unde am scris în ultima vreme http://maracoman.ro/despre-ce-si-unde-scris-ultima-vreme/ http://maracoman.ro/despre-ce-si-unde-scris-ultima-vreme/#respond Sat, 11 Feb 2017 09:20:41 +0000 http://maracoman.ro/?p=461268 mara comanAm scris, în diverse locuri, despre modă, călătorii sau colecții personale. Au fost texte pe care le-am scris ușor, și altele pentru care mi-a trebuit mult timp – mai ales când e vorba de experiențe personale, cu care sunt zgârcită uneori. Dar, pentru că în toate poveștile astea e o bucățică din mine, le-am strâns pe...

The post Despre ce și unde am scris în ultima vreme appeared first on Mood Board.

]]>

Am scris, în diverse locuri, despre modă, călătorii sau colecții personale. Au fost texte pe care le-am scris ușor, și altele pentru care mi-a trebuit mult timp – mai ales când e vorba de experiențe personale, cu care sunt zgârcită uneori. Dar, pentru că în toate poveștile astea e o bucățică din mine, le-am strâns pe toate aici, într-un singur loc.

 

mara comanJumătate din viața mea

În Cooltura Mall am scris despre una dintre cele mai bune prietene ale mele. Și n-a fost ușor: în primul rând, pentru că sunt norocoasă să am mai mulți prieteni. Și apoi, după ce m-am decis, pentru că ne știm de 18 ani – am răscolit trecutul și mi-am amintit de momente diverse, unele aproape uitate. E un text despre suc de portocale roșii și despre bun-simț, despre Club A și despre limite, despre ziarul Capital și despre distanță. Am pus mult suflet acolo și l-am scris cu uimirea că au trecut peste noi 18 ani. Jumătate din viața mea.

 

interviu mara coman bali best valueLocul în care toată lumea îți zâmbește

Apoi, pentru blogul Best Value, am povestit despre experiența mea în Bali, la invitația Club Med. Am răspuns la câteva întrebări la scurtă vreme după ce m-am întors acasă. A fost o experiență care pe mine m-a dat peste cap – în sensul bun – , o escapadă frumoasă într-o insulă în care toți oamenii îți zâmbesc. Oare cum o fi să trăiești într-un astfel de loc în fiecare zi? O să revin cu povești și aici, pe blog, și cu fotografii multe, pentru că mi-a plăcut fiecare colțișor de acolo.

 

mara comanDesigneri,  imprimeuri și alte povești despre modă

Pe Haris Stavridis l-am cunoscut acum aproape 10 ani, când a venit în oraș ca să scrie un articol despre București. Acum are un blog, Fashion We Like, și sute de interviuri despre modă. I-am răspuns și eu la întrebări – despre ce îmi place (croielile minimaliste), despre ce nu (printul floral), sau despre a fi sau a nu fi regina balului.

 

 

mara coman marie claireTimbre, creioane, cerneală

Nespresso m-a invitat să scriu despre colecțiile mele. Și am scris, pe site-ul Marie Claire. Mi-am amintit de creioanele Faber Castell primite de la bunicul meu, într-o cutie veche, din metal. Dar și de pasiunea pentru scrisul de mână, cu stiloul, de călimările cu cerneală, aduse de peste tot. De albumul meu cu timbre. Am răscolit, practic, în sertarul cu amintiri.

 

mara comanDrepturile femeilor

#HandsOffOurRights este o campanie demarată de Marie Claire UK – pentru că Marie Claire nu este doar despre modă, ci și despre drepturile femeilor. Am scris câteva rânduri despre acest subiect, într-o companie foarte selectă – mai multți redactori șefi Marie Claire vorbesc despre drepturile femeilor și despre această luptă pe care, incredibil, o ducem încă, acum, în 2017.

 

mara comanBijuterii pe gustul meu

Și, la capitolul plăceri vinovate, am scris despre bijuterii. Mai exact, despre cele care îmi plac mie. Articolul, publicat pe site-ul Marie Claire, face parte dintr-o serie de materiale în care colegii mei sugerau idei de cadouri pentru Crăciun. OK, sărbătorile s-au dus demult, dar bijuteriile despre care am scris îmi plac în continuare. Și le poți dărui chiar și de 8 martie sau – și mai frumos – fără vreun motiv special.

Foto: Dreamstime

 

The post Despre ce și unde am scris în ultima vreme appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/despre-ce-si-unde-scris-ultima-vreme/feed/ 0
Noul parfum Chanel No5 L’Eau http://maracoman.ro/noul-parfum-chanel-no5-leau/ http://maracoman.ro/noul-parfum-chanel-no5-leau/#respond Fri, 02 Dec 2016 12:21:04 +0000 http://maracoman.ro/?p=461226 parfum chanel no5 l eauInvitația la Bratislava, la lansarea noului parfum Chanel No5 L’Eau, mi-a trezit o mulțime de amintiri. Mai întâi, măsuța de toaletă a mamei, locul în care, pentru multă vreme, a stat un singur parfum – clasicul Chanel No5. Nu știu de unde îl primise. În vremurile alea era imposibil să cumperi vreun parfum de calitate...

The post Noul parfum Chanel No5 L’Eau appeared first on Mood Board.

]]>

parfum Chanel No5 L'EauInvitația la Bratislava, la lansarea noului parfum Chanel No5 L’Eau, mi-a trezit o mulțime de amintiri. Mai întâi, măsuța de toaletă a mamei, locul în care, pentru multă vreme, a stat un singur parfum – clasicul Chanel No5. Nu știu de unde îl primise. În vremurile alea era imposibil să cumperi vreun parfum de calitate în România, așa că sticluța aceea era cu atât mai prețioasă. Motiv pentru care mama folosea parfumul destul de rar. Uneori, mă parfuma și pe mine un pic. Iar alteori, îl încercam singură, pe furiș. Nu știu dacă aveam mai mult de șase, șapte ani.

Eram deja studentă când am avut primul meu parfum Chanel. Mai exact, Chanel Allure, un cadou de la sora mea. Stăteam într-o cameră mică, de vreo zece metri pătrați, într-un apartament pe care îl împărțeam cu alte două colege. Dar parfumul meu avea un loc special, în dulăpior, și era mica mea comoară. Îl foloseam când aveam nevoie de un plus de încredere în mine și de un pic de noroc.

Apoi îmi amintesc de mine la 30 de ani, încercând din nou clasicul No5. Știam bine cum miroase, era familiar. Dar se schimbase ceva – nu cu parfumul, ci cu mine. Am simțit brusc că-mi place și că-mi trebuie. Iar lucrul ăsta nu s-a schimbat, e încă valabil.

Eu îmi aleg parfumul în funcție de stare, de ținută și de eveniment. Am folosit clasicul No5 în special seara și de cele mai multe ori când purtam ținute clasice și ruj roșu. Rareori dimineața sau în mijlocul zilei. Iar acum tind să fac același lucru – să aleg varianta clasică pentru seară și să folosesc noul No5 L’Eau pentru zi. Cu ce e diferit? E mai fresh. Mai light. Mai efervescent. Și asta datorită notelor de citrice (care mie îmi plac tare mult), pe care le-a adăugat Olivier Polge, parfumierul casei.

You know me and you don’t. Ăsta e noul parfum Chanel No5 L’Eau.

Foto: Chanel, arhiva personală.

The post Noul parfum Chanel No5 L’Eau appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/noul-parfum-chanel-no5-leau/feed/ 0
O experiență marca Giorgio Armani http://maracoman.ro/machiaj-giorgio-armani/ http://maracoman.ro/machiaj-giorgio-armani/#respond Mon, 14 Nov 2016 07:00:28 +0000 http://maracoman.ro/?p=461202 machiaj Giorgio ArmaniRareori răspund afirmativ invitațiilor la ședințele de machiaj. Știu cum sună – eu, mereu răsfățată, prezentă la zeci (sau sute?) de lansări noi, nu mai am chef de așa ceva. Ei bine, nu e tocmai adevărat. Doar că, ceea ce pentru mulți e răsfăț, pentru mine e, totuși, job. Unul plăcut, de acord. Apoi, pentru...

The post O experiență marca Giorgio Armani appeared first on Mood Board.

]]>

machiaj Giorgio Armani

Rareori răspund afirmativ invitațiilor la ședințele de machiaj. Știu cum sună – eu, mereu răsfățată, prezentă la zeci (sau sute?) de lansări noi, nu mai am chef de așa ceva. Ei bine, nu e tocmai adevărat. Doar că, ceea ce pentru mulți e răsfăț, pentru mine e, totuși, job. Unul plăcut, de acord. Apoi, pentru că de cele mai multe ori nu am răbdare – ședința de make-up e programată la o anumită oră, iar  eu, în loc să mă relaxez, stau cu gândul la restul întâlnirilor și la ce mai am de făcut în acea zi (mereu prea scurtă). Și, exact ca la coafor, mă tot întreb cât mai durează: e greu să stau locului, cuminte, pe un scaun. Eu trebuie să fac ceva.

Dar de data asta a fost altfel. Era vineri după-amiază – când, practic, săptămâna se încheiase. Și era Giorgio Armani, un brand lansat anul acesta, care se găsește în exclusivitate la Douglas. Îmi amintesc cum, la lasare, toată lumea (including me) era fascinată de fondurile de ten de la Armani. Și cum n-am putut să mă abțin să nu încerc fardurile de pleoape, cu cele mai fine texturi. Îmi rămăsese gândul la o nuanță superbă de bleumarin și la una de cupru așa că, de data asta, chiar m-am bucurat de invitația la machiaj.

Vin după o vară fără machiaj. Pur și simplu n-am simțit nevoia. Iar atunci când am folosit make-up, am folosit rețeta mea simplă. Fard de pleoape auriu sau cupru sau creion pentru contur și ruj – orice culoare de ruj. N-am răbdare să-mi fac acasă machiaje complicate și nici măcar nu-mi ies. Așa că am profitat de ocazie să încerc altceva – și am spus asta când am ajuns la Douglas, la standul Giorgio Armani, arătând clar spre fardul de pleoape bleumarin. Și spre noul Lip Magnet, despre care știam că e mat și rezistent (face tot ce-mi doresc eu de la un ruj).

O jumătate de oră m-am târziu m-am uitat în oglindă și am zâmbit. Un pic, și cu părere de rău, pentru că n-aveam nimic planificat pentru vineri seara. Aș fi mers undeva cu noul meu machiaj, mai ales că sunt sigură că nu pot să reproduc singură așa ceva. Dar m-am întors acasă, unde fetițele mele m-au studiat atent: Mamiiii, îmi placeee!, mi-au zis aproape în același timp. Să-ți mai faci ochii așa. Ei bine, mi-ar plăcea și mie. Dacă m-aș pricepe :)

Foto: Giorgio Armani, Tiberiu Rahau

The post O experiență marca Giorgio Armani appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/machiaj-giorgio-armani/feed/ 0