Mood Board http://maracoman.ro Un blog de Mara Coman Sun, 13 Aug 2017 12:17:10 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.4.10 Un premiu în valoare de 5000 euro pentru o poză cu zâmbet http://maracoman.ro/share-summer-smile/ http://maracoman.ro/share-summer-smile/#respond Sun, 13 Aug 2017 12:16:03 +0000 http://maracoman.ro/?p=461470 Mara Coman aug 2017Un concurs pentru un zâmbet frumos – poți să te înscrii foarte simplu și e și distractiv. Dar să încep cu premiile: 5 vouchere la Dent Estet – detaliile sunt în imaginea de mai sus Șansa de a intra în concursul DentEstet “Smile Makeover“, care înseamnă o transformare completă a zâmbetului cu tratamente dentare în valoare de...

The post Un premiu în valoare de 5000 euro pentru o poză cu zâmbet appeared first on Mood Board.

]]>

Voucher Dent EstetUn concurs pentru un zâmbet frumos – poți să te înscrii foarte simplu și e și distractiv. Dar să încep cu premiile:

  • 5 vouchere la Dent Estet – detaliile sunt în imaginea de mai sus
  • Șansa de a intra în concursul DentEstet “Smile Makeover“, care înseamnă o transformare completă a zâmbetului cu tratamente dentare în valoare de 5000 euro.

Ce trebuie să faci:

  • Zâmbește și pune o poză cu tagurile #ShareYourSummerSmile #DentEstetDigital și #maracoman pe instagram și/sau Facebook
  • Postarea și id-ul trebuie să fie publice, ca să fie ușor de identificat.

Când? De azi până pe 1 septembrie 2017, inclusiv.

Nu e deloc complicat – zâmbește și postează!

The post Un premiu în valoare de 5000 euro pentru o poză cu zâmbet appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/share-summer-smile/feed/ 0
Câți bani are bunicul și de ce http://maracoman.ro/cati-bani-bunicul-si-de-ce/ http://maracoman.ro/cati-bani-bunicul-si-de-ce/#respond Mon, 17 Jul 2017 12:27:07 +0000 http://maracoman.ro/?p=461451 IMG_2242– Bunicul are foarte mulți bani. Râd. Pentru că eu știu că nu, bunicul nu are mulți bani, dar și pentru că Maria mă surprinde iar: nu știu de unde îi vin ideile astea. Așa că o întreb: – De unde știi? – Știu pentru că i-am văzut, îmi răspunde foarte sigură pe ea. Și...

The post Câți bani are bunicul și de ce appeared first on Mood Board.

]]>

educatie financiara pentru copii metropolitan life 6– Bunicul are foarte mulți bani.

Râd. Pentru că eu știu că nu, bunicul nu are mulți bani, dar și pentru că Maria mă surprinde iar: nu știu de unde îi vin ideile astea. Așa că o întreb:

– De unde știi?
– Știu pentru că i-am văzut, îmi răspunde foarte sigură pe ea. Și are, pentru că îi face.
– Nu, Maria, nu-i face, o contrazice Ioana.
– Ba da, îi face.
– Ba nu, nu-i face. Nu are cum, pentru că bunicul n-are laptop.

Ioana și Maria au șase ani. Pentru ele, banii sunt mulți în sensul propriu al cuvântului: multe monede sau multe bancnote, indiferent de valoarea fiecăreia dintre ele. Și lucrurile pot fi, la vârsta asta, chiar mai simple de atât: “Mami, dacă nu mai ai bani, poți să te duci să scoți de la o mașinărie de-aia.” Lucru pe care îl și fac, de altfel, însă am încercat să le povestesc că nu pot face asta la infinit, că bancomatul nu-mi dă mie bani dacă nu lucrez și, mai mult de atât, că primesc o anumită sumă care trebuie să ne ajungă o lună de zile. Că banii nu vin pur și simplu, că trebuie să muncești pentru ei. De aici și legătura pe care o fac ele cu laptopul: când am laptopul deschis, eu lucrez. Dacă lucrez, primesc bani. Dacă bunicul nu are laptop…

metropolitan life (6 of 48)Când aveau doar doi, trei ani, mă întrebam cum o să fie gemenele mele când o să mai crească. Mă gândeam la asta mai ales când vedeam vreun băiețel plângând cu lacrimi de crocodil lângă o jucărie scumpă, eventual și amenințând că el nu pleacă acasă fără ea. Până acum, cel puțin, pot spune că sunt norocoasă: n-am avut astfel de episoade. Ba chiar mă emoționez zdravăn când merg cu ele în parc și mă întreabă dacă putem cumpăra câte un balon. Și-au dorit la un moment dat niște ponei – musai Celestia și Luna, nu altceva – , așa că am luat la rând toate magazinele cu jucării. Să ne înțelegem, sunt unele cu lucruri atât de frumoase, că aproape și mie îmi vine să plâng acolo. Dar nu: le-am căutat cuminți pe Celestia și pe Luna. Nu le-am găsit, am plecat acasă fără ele și fără nimic altceva (într-un final, le-am comandat online, pentru că promisesem).

Însă, într-o zi, micuțele aveau chef să decupeze ceva. Cu foarfecuța mea, că era la îndemână. Și, neștiind ce să taie, au găsit o hârtie de 1 leu pe care au făcut-o bucățele. N-au ascuns nimic, am găsit fâșiile pe noptieră. M-a surprins pentru că gemenele mele rareori au stricat câte ceva și, mai ales, pentru că știau că banconta aia = bani. Nu le conștientizau valoarea, nu știau dacă sunt mulți sau puțini. Și-au imginat, probabil, că-s puțini: doar ciopârțiseră o singură bancnotă.

educatie financiara pentru copii metropolitan life 9

Am vorbit de mai multe ori cu micuțele despre păpușile pe care e mai bine să nu le stricăm și, dacă se întâmplă asta, despre cum și dacă le putem repara. Despre ce putem cumpăra cu o anumită sumă și ce nu. Asta s-a întâmplat și săptămâna trecută, când am fost cu ele la un eveniment dedicat educației financiare pentru copii organizat de Metropolitan Life și Junior Achievement. Și a fost foarte frumos pentru că acolo au învățat lucruri în joacă, într-un mediu foarte plăcut: o terasă umbrită, o zi fără caniculă, cărți de colorat și materiale special concepute pentru copii, pe grupe de vârstă. Eu și gemenele mele am primit o planșă cu imagini dintr-o sală de clasă în care geamul era spart, o băncuță era un pic murdară, creioane erau aruncate pe jos… Și ne-am jucat. Am căutat tot ce era stricat sau murdar și am decis împreună ce e de făcut: curățăm, reparăm sau, pur și simplu, cumpărăm alte produse? A fost simpatic: cel puțin acolo, gemenele mele au fost foarte atente cu bugetul. Am curățat și reparat tot, nu ne trebuia nimic nou. Totul putea fi refolosit. Ba chiar, la vreo două zile după eveniment, discutând despre un nou televizor (dacă ne mai trebuie unul, dacă nu), fetițele au venit cu soluția: “Mami, nu mai cumpăra altul, costă mulți bani. Mai bine ia unul de la bunicu’, că are două!”

educatie financiara pentru copii metropolitan life 7Bun, dar trebuie să spun și cum am ajuns noi trei la acest workshop despre finanțe special pentru copii. Invitația a venit din partea Metropolitan Life care, împreună cu asociația Junior Achievement, susține educația financiară a copiilor prin programul Life Changer/Schimbăm vieți. Micuții au acces, în acest fel, la informații financiare potrivite vârstei lor. Și da, este nevoie de așa ceva, pentru că România se clasează pe ultimul loc în UE* din punct de vedere al ratei de “alfabetizare financiară” a populaţiei.

Programul Life Changer/Schimbăm vieți își propune să pună bazele educației financiare încă din primii ani de viață ai copiilor pentru a-i ajuta să devină adulți responsabili și independenți financiar. Programul este susținut de Ministerul Educației și face parte dintr-o inițiativă amplă dezvoltată de Junior Achievement cu sprijinul Fundației MetLife în 18 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

Aceasta e una dintre inițiativele care chiar e necesară în școli, mai ales în contextul în care, de multe ori, manualele și programa nu ne pregătesc pentru viață. E un fel de curs despre finanțe cu noțiuni simple, alese în funcție de vârsta copiilor. De exemplu, după acest program, a crescut cu 25% numărul elevilor care pot explica ce înseamnă buget, iar 38% dintre ei au spus că au apreciat lecția în care se vorbește despre relația educație-venituri-standard de viață.

De programul Life Changer au beneficiat 73 de școli, 20 de orașe, 3061 de elevi, 114 clase și 95 de profesori. Gemenele mele merg la școală în septembrie și sper ca programul să se desfășoare și la școala lor – sigur o să vină acasă cu idei noi, cum a fost cea cu televizorul: să nu cumpărăm unul nou; întâi să vedem dacă putem să-l luam de bunicul, fără buget :).

P.S. Bunicul încă n-a aflat.

*Potrivit unui studiu realizat la nivel internațional în 2015 de către Standard&Poor (S&P), una dintre cele mai importante trei agenții de rating din lume, şi Banca Mondială

The post Câți bani are bunicul și de ce appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/cati-bani-bunicul-si-de-ce/feed/ 0
Doar două zile: pantofii Mihaela Glăvan, până la -70% http://maracoman.ro/reduceri-pantofi-mihaela-glavan/ http://maracoman.ro/reduceri-pantofi-mihaela-glavan/#respond Mon, 03 Jul 2017 14:47:48 +0000 http://maracoman.ro/?p=461443 reduceri pantofi Mihaela GlavanDe curând am încercat să-mi reorganizez pantofii acasă – și e o provocare, n-am găsit niciodată o metodă care să mă mulțumească pe deplin. Oricum i-aș aseza, tot n-am destul loc pentru ei și fac compromisuri: sunt ascunși prin cutii, de unii chiar uit și-i redescopăr după ce nu i-am purtat mult timp. Știu, e un...

The post Doar două zile: pantofii Mihaela Glăvan, până la -70% appeared first on Mood Board.

]]>

reduceri pantofi Mihaela GlavanDe curând am încercat să-mi reorganizez pantofii acasă – și e o provocare, n-am găsit niciodată o metodă care să mă mulțumească pe deplin. Oricum i-aș aseza, tot n-am destul loc pentru ei și fac compromisuri: sunt ascunși prin cutii, de unii chiar uit și-i redescopăr după ce nu i-am purtat mult timp. Știu, e un semn că am prea mulți. Dar, tot încercând să-i rearanjez și să le fac lor, mi-am dat seama că am multe perechi de la Mihaela Glăvan – bine, nu e neapărat o surpriză. Pentru că-mi plac pantofii creați de ea și am, probabil, cel puțin câte o pereche din fiecare colecție. Și da, îmi place și Mihaela, nu doar pantofii pe care-i face :)

Dar să ajungem la informația utilă pentru voi – și anume, cea din titlu. Mâine și poimâine, adică pe 4 și pe 5 iulie, sunt reduceri la showroom-ul Mihaela Glăvan din strada Sabinelor nr. 104. Reduceri înseamnă până la -70% în limita stocului disponibil. Programul este între 10 și 20, iar în zilele astea nu e nevoie nici de programare. Vii, probezi, pleci acasă cu ce-ți place. Și, dacă o să faci asta în prima parte a zilei, sigur ne vedem acolo :).

The post Doar două zile: pantofii Mihaela Glăvan, până la -70% appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/reduceri-pantofi-mihaela-glavan/feed/ 0
Filme, petreceri, lansări de carte și cea mai bună cafea la TIFF16 http://maracoman.ro/filme-petreceri-lansari-de-carte-si-cea-mai-buna-cafea-la-tiff16/ http://maracoman.ro/filme-petreceri-lansari-de-carte-si-cea-mai-buna-cafea-la-tiff16/#respond Tue, 27 Jun 2017 11:10:34 +0000 http://maracoman.ro/?p=461430 TIFF16 NespressoÎnainte de plecarea la TIFF, la Cluj-Napoca, îmi făcusem planuri. Mai exact, speram la niște zile liniștite, cu dimineți târzii și multe filme. Aveam de bifat câteva întâlniri și conferința de presă cu Alain Delon. Ce mai, relaxare totală, cel puțin în comparație cu programul meu dintr-o zi obișnuită. Și iată-mă ajunsă în Cluj, într-o...

The post Filme, petreceri, lansări de carte și cea mai bună cafea la TIFF16 appeared first on Mood Board.

]]>

TIFF16 NespressoÎnainte de plecarea la TIFF, la Cluj-Napoca, îmi făcusem planuri. Mai exact, speram la niște zile liniștite, cu dimineți târzii și multe filme. Aveam de bifat câteva întâlniri și conferința de presă cu Alain Delon. Ce mai, relaxare totală, cel puțin în comparație cu programul meu dintr-o zi obișnuită.

Și iată-mă ajunsă în Cluj, într-o seară târzie. Vorbesc cu prietenii mei, în ideea de a ne face programul pentru zilele următoare. Însă ei erau ba la film, ba la o petrecere după care mai urma o petrecere. M-au convins – m-au scos din hotel. Mi-am zis că o să mă odihnesc a doua zi. Dar totul a continuat în acelaşi ritm pentru că, de fapt, asta se întâmplă în zilele de festival. Evenimentele s-au ținut lanț, tot Bucureștiul parcă venise la Cluj, iar planul meu cu relaxarea și liniștea s-a amânat pentru o dată nestabilită încă. Noroc cu ceștile de cafea care m-au ținut pe linia de plutire – pentru că, din fericire, am avut parte de excepţionala cafea de la Nespresso cam peste tot: la lounge-ul TIFF din Piața Unirii, la vizionarea meciului cu Simona Halep, la filmul Una Mujer Fantastica, la petrecerea din ultima seară de festival (care a ținut până dimineața).

 

nespresso tiff16Prezența Nespresso la TIFF a fost ceva firesc – și nu neapărat în contextul descris de mine mai sus. E adevărat că nu știu câți dintre noi ar fi rezistat fără cafea în zilele de TIFF, însă parteneriatul în sine e o continuare firească a implicării Nespresso în susţinerea celei de-a şaptea arte: cel mai lung și mai cunoscut e parteneriatul cu Festivalul de Film de la Cannes (unde Nespresso participă de 10 ani). Pe lângă Cannes, brandul e prezent la BAFTA, Festivalul de Film de la Berlin, Festivalul de Film Karlovy Vary, iar acum, de când a venit în România, trebuie menționată colaborarea cu TIFF, cel mai important și cel mai prestigios festival de film de la noi. Peste tot în lume, brandul susţine cinematografia, iar, la rândul lor, unii dintre cei mai cunoscuți actori– printre care George Clooney, Matt Damon, Danny DeVito, Andy Garcia – iubesc această cafea de lux și sunt membri ai Clubului Nespresso.

La Cluj, corner-ul Nespresso a fost cumva locul de întâlnire. Pentru că mergeam la o cafea – și credeți-mă că nimic nu se compară cu savurarea unui Nespresso Grand Cru – , iar la fața locului mă întâlneam, de fiecare dată, cu actori veniți la festival, cu bloggeri, colaboratori ai revistei sau, pur și simplu, prieteni pasionați de film care doreau să-şi recapete energia cu o cafea bună înainte de următoarea proiecție. Au fost multe întâlniri plăcute și nu neapărat planificate, dar firești, de altfel: cafeaua Nespresso aduce oamenii minunaţi împreună.

The post Filme, petreceri, lansări de carte și cea mai bună cafea la TIFF16 appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/filme-petreceri-lansari-de-carte-si-cea-mai-buna-cafea-la-tiff16/feed/ 0
VIDEO: Cum am învățat să-mi fac singură bucle http://maracoman.ro/video-cum-invatat-sa-mi-fac-singura-bucle/ http://maracoman.ro/video-cum-invatat-sa-mi-fac-singura-bucle/#respond Wed, 17 May 2017 06:36:52 +0000 http://maracoman.ro/?p=461422 mara coman philips pro curler cum sa-ti faci bucle cu ondulatorul automat philips pro curlerAm renunțat, cu ceva timp în urmă, să încerc să-mi aranjez părul singură, altfel decât așa cum îl port de obicei: simplu și drept. Asta s-a întâmplat după niște încercări eșuate – și nu neapărat puține. Am vrut să folosesc foehnul și peria rotundă, care mi s-a încurcat în păr. Mi-am propus să-l ondulez cu...

The post VIDEO: Cum am învățat să-mi fac singură bucle appeared first on Mood Board.

]]>

mara coman philips pro curler cum sa-ti faci bucle cu ondulatorul automat philips pro curlerAm renunțat, cu ceva timp în urmă, să încerc să-mi aranjez părul singură, altfel decât așa cum îl port de obicei: simplu și drept. Asta s-a întâmplat după niște încercări eșuate – și nu neapărat puține. Am vrut să folosesc foehnul și peria rotundă, care mi s-a încurcat în păr. Mi-am propus să-l ondulez cu placa – a fost un dezastru. Dacă îmi amintesc bine, mi-au ieșit doar vreo două șuvițe. Când eram mai mică, eram convinsă că o să am bucle dacă împrumut bigudiurile mamei – însă nici n-am reușit să le pun cum trebuie, așa că am renunțat după vreo zece minute.

Și m-am resemnat. Mi-am spus că pot să trăiesc bine mersi și fără bucle și, dacă îmi trebuie neapărat, o să merg la coafor. Așa că zilele mele încep cu un styling minimal, mai ales că părul meu e dificil: nici drept, nici ondulat. Nici lung, nici bogat. E fin și pretențios, iar tot ce îmi doresc e să arate cât de cât decent, să pot ieși din casă.

Ei bine, în contextul de mai sus, când mi s-a propus să învăț să-mi fac singură bucle, mi-am zis că asta e o provocare. Și-am acceptat, deși nu credeam că o să am mari șanse de succes. Speram, totuși, să reușesc să învăț ceva, pentru că urma să am două ajutoare de nădejde: hair stylistul Sorin Stratulat și un aparat care ondulează părul: Philips Pro Curler.

Zis și făcut. Mă prezint la Beauty District, iar Sorin pare foarte optimist în timp ce îmi povestește cum funcționează Philips Pro Curler. Chiar simplu: se fixează temperatură dorită, timpul de ondulare și direcția. Adică trebuie să apeși doar trei butoane. După care iei o șuviță lată de un deget, o pui în aparat, aștepți câteva secunde și… asta-i tot. Părea atât de simplu. Însă, în mintea mea, tot rămânea o urmă de îndoială: și anume, că un hair stylist poate face asta, dar că eu tot n-o să reușesc. Și cum îmi fac bucle la spate?, îl întreb pe Sorin. Râde și-mi arată, apoi îmi spune să încerc și singură. Și ghici ce: reușesc și eu. Am bucle, făcute de mine, cu Philips Pro Curler.

Ce vedeți în filmarea de mai sus este un… wob. Adică un wavy bob , cu onduleuri lejere, pentru că voiam un look cât mai natural. Genul ăla de hair styling despre care ai putea spune: I woke up like this. Ei bine, a doua zi dimineață nu puteam chiar să-mi fac un selfie (chestie la care, de altfel, nu mă pricep deloc) și să mă laud cu părul meu. Însă am avut o surpriză mai mult decât plăcută: nu eram ciufulită, părul nu-mi zbura în toate părțile și nu părea de neîmblânzit, ca de obicei. E adevărat că unele șuvițe nu mai erau la fel de ondulate – iar eu mă trezisem târziu, n-aveam nici timpul, nici răbdarea să-mi fac vreun styling de la zero. Însă mi-am amintit ce mi-a zis Sorin: să ondulez doar șuvițele care s-au lăsat și care nu mai stau la locul lor. A durat 10 minute, am ajuns la timp la birou și, la cafea, am avut, bineînțeles, o discuție despre bucle. Lucru care era de așteptat, mai ales că eu, la birou, am avut onduleri de vreo două ori în vreo… zece ani. Și foarte des în ultima lună :).

The post VIDEO: Cum am învățat să-mi fac singură bucle appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/video-cum-invatat-sa-mi-fac-singura-bucle/feed/ 0
Când pasiunea (nu) e de ajuns http://maracoman.ro/cand-pasiunea-nu-e-de-ajuns/ http://maracoman.ro/cand-pasiunea-nu-e-de-ajuns/#respond Fri, 28 Apr 2017 19:07:25 +0000 http://maracoman.ro/?p=461394 inspiratie pentru viitor mara comanAm scris de curând, în Marie Claire, despre ziua petrecută cu Sorina Călinescu, o elevă de liceu. Puteți citi povestea pe site, n-o să reiau aici decât câteva lucruri, ca să nu mă repet :). Întâlnirea face parte din programul Inspirație pentru viitor, demarat de Fundația PACT cu sprijinul companiei Avon. Sorina e în clasa a...

The post Când pasiunea (nu) e de ajuns appeared first on Mood Board.

]]>

Am scris de curând, în Marie Claire, despre ziua petrecută cu Sorina Călinescu, o elevă de liceu. Puteți citi povestea pe site, n-o să reiau aici decât câteva lucruri, ca să nu mă repet :). Întâlnirea face parte din programul Inspirație pentru viitor, demarat de Fundația PACT cu sprijinul companiei Avon. Sorina e în clasa a XII-a, e pasionată de desen și vrea să urmeze UNARTE.

inspiratie pentru viitor mara coman

Experiența mea mă face să încurajez pe oricine să-și urmeze pasiunea. E un lucru pe care eu l-am făcut pe jumătate – adică am studiat ceva ce nu mi-a plăcut deloc și profesez într-un domeniu pe care îl iubesc. Cu toate astea, mai știu că, uneori, să fii pasionat de un anumit lucru nu e neapărat de ajuns.

Cu o zi, două înainte să mă întâlnesc cu Sorina, am văzut vreo cinci minute dintr-un domentar. Era televizorul deschis, eu eram în zonă și am văzut doar un fragment. O tânără din State povestea cum a iubit dintotdeauna baletul. Trăia pentru balet. A făcut balet în școală, apoi în liceu și era cea mai bună. A urmat apoi studii superioare la o școală renumită de dans – unde nu mai era prima. A muncit mai mult, a depus toate eforturile, și știm cu toții că viața unei balerine nu e deloc ușoară. Repetiții, repetiții. Regim. Repetiții. Într-o zi, directorul școlii i-a spus că nu e făcută pentru balet, că nu va face niciodată performanță.

Inițial m-am revoltat. Am simțit că e nedrept să vină cineva și să-ți taie aripile brusc. Apoi, am urmărit-o în continuare pe tânăra din documentar care povestea, cu lacrimi în ochi, că acela a fost unul dintre cele mai importante momente din cariera ei. A renunțat la balet și a urmat dans contemporan, iar acum este una dintre cele mai bune din domeniu. Ea însăși spunea că știe că nu ar fi ajuns niciodată prim-balerină (deși această certitudine nu există) și îi mulțumea directorului școlii că i-a spus asta și că a convins-o să se îndrepte spre acea zonă în care poate face performanță.

Pasiunea nu e întotdeauna de ajuns.

inspiratie pentru viitor mara coman

Ei bine, atunci, la întâlnirea cu Sorina, aveam în minte documentarul ăsta. Și i-am spus și ei că, dacă îți place cu adevărat un anumit domeniu, atunci merită să studiezi și să profesezi în domeniul respectiv. Pentru că e tare frumos să muncești din pasiune. Însă i-am spus și că trebuie să fii cu adevărat bun. Din fericire, după ce am fost împreună la UNARTE, a primit niște confirmări: că desenele ei sunt bune. Că are șanse să intre la secția de grafic design, acolo unde își dorește și unde concurența e mare. Sorina e unul dintre acei oameni care nu are doar pasiune, ci și talent. Și care își poate atinge visul.

Am scris despre asta pentru că m-am tot gândit, în ultima vreme, la alegerile pe care le-am făcut. Și mi se pare foarte important că mi-a plăcut și-mi place jobul meu. Mă distrez uneori când tata încă mă mai întreabă dacă nu vreau să mă fac notar. Așa, de parcă dacă mi-aș pune mâine un deux-pieces și o cămașă, gata, sunt notar. Altfel, la cât mi-a plăcut mie codul civil, aș fi fost un notar/jurist/avocat trist și mediocru :). Noroc că mi-am dat seama la timp.

Vă las cu video-ul despre proiectul Inspirație pentru Viitor. Sunt și eu pe acolo, la minutul 3:33. Să nu mă ratați, mai ales că am avut a bad hair day :)

The post Când pasiunea (nu) e de ajuns appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/cand-pasiunea-nu-e-de-ajuns/feed/ 0
Despre ce am vorbit la conferințele BookLand http://maracoman.ro/despre-ce-vorbit-la-conferintele-bookland/ http://maracoman.ro/despre-ce-vorbit-la-conferintele-bookland/#respond Tue, 25 Apr 2017 21:59:55 +0000 http://maracoman.ro/?p=461378 mara coman marie claireA trecut ceva vreme de la Conferințele practice pentru tineri BookLand Evolution, unde am fost invitată să vorbesc și eu. Și m-am dus, ba chiar mi-a făcut plăcere, mai ales că nu mi-e teamă să vorbesc în public – deși asta nu e cea mai mare calitate a mea :). Nu demult, am primit și înregistrarea...

The post Despre ce am vorbit la conferințele BookLand appeared first on Mood Board.

]]>

A trecut ceva vreme de la Conferințele practice pentru tineri BookLand Evolution, unde am fost invitată să vorbesc și eu. Și m-am dus, ba chiar mi-a făcut plăcere, mai ales că nu mi-e teamă să vorbesc în public – deși asta nu e cea mai mare calitate a mea :).
Nu demult, am primit și înregistrarea – m-am întrebat dacă să dau play sau nu :). Bineînțeles că m-a ros curiozitatea și mi-am făcut deja autocritica, printre care câteva lucruri pe care am uitat să le spun și muuuulte ăăăăă-uri. Dar, deh, asta e, până la urmă nu candidez la președintție :).

Întregistrarea e aici, vă las să o vedeți dacă sunteți curioși. Iar sub ea o să scriu și ce-am uitat să spun la fața locului.

Am fost invitată să vorbesc despre succes, dar am vorbit despre pasiune. Am povestit despre parcursul meu, în special despre momentul în care am decis ce facultate și ce meserie o să urmez – iar cele două sunt diferite. Mi s-a părut potrivit să vorbesc despre asta pentru că în public erau elevi în ultimii ani de liceu. Și îmi amintesc de momentul acela în care nu știam pe ce drum să o iau, despre eșecuri și despre riscuri pe care nu mi le-am asumat – în cazul de față, să renunț la studiile care nu mi-au plăcut deloc și să mă duc la o facultate care să îmi placă.

Am vorbit despre pasiune pentru că eu cred că de aici pornește totul. Cred că fiecare om care a făcut performanță într-un domeniu sau în altul a fost pasionat de munca lui. Așa cum sunt convinsă că, dacă nu există pasiune, vei fi probabil un angajat mediocru și nefericit, care se duce la birou pentru că trebuie și care e depresiv în fiecare luni dimineața.
Ei bine, poate vă întrebați de ce am fost invitată – tocmai eu – să vorbesc la conferința asta. N-aș ști să vă răspund, dar m-am simțit flatată. Însă pot să spun de ce am acceptat: nu ca să vorbesc despre reușitele mele, despre cariera mea. Să fim serioși, sunt doar un om cu un job. Însă sunt un om căruia îi place ce face. Și n-aș da asta pentru nimic în lume. M-am dus acolo să le spun tinerilor că e atât de important să te concentrezi pe ce îți place cu adevărat.

Am spus, în final, câteva vorbe despre o Gabriel Garcia Marquez – doar eram la Conferințele BookLand. E vorba de momentul în care s-a dus la poștă cu manuscrisul pe care urma să-l trimită unei edituri. Manuscrisul lui avea 490 de pagini și n-a avut bani să le trimită pe toate. A trimis o parte, apoi s-a dus acasă, și-a amanetat uscătorul de păr și blenderul, iar cu banii respectivi a trimis și restul paginilor. Manuscrisul respectiv era Un veac de singurătate.

Am povestit despre asta pentru că m-a impresionat extrem de mult. Și alesem cumva această întâmplare pentru că voiam să vorbesc (și bineînțeles că am uitat) și despre risc. Bineînțeles că e o întâmplare fericită: Marquez a trimis, cu ultimii bani, acel manuscris, și nu altul, care ar fi putut să nu aibă succes; editura ar fi putut să nu decidă să-l publice; sau, cine știe, se putea pierde pe drum. Însă a riscat. Și a câștigat.

Eu îmi amintesc de povestea asta de fiecare dată când am de luat o decizie importantă, de fiecare dată când tind să aleg varianta safe.

The post Despre ce am vorbit la conferințele BookLand appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/despre-ce-vorbit-la-conferintele-bookland/feed/ 0
Câștigă o carte http://maracoman.ro/castiga-o-carte/ http://maracoman.ro/castiga-o-carte/#comments Wed, 19 Apr 2017 17:03:37 +0000 http://maracoman.ro/?p=461365 Iubesc sa fiu femeie Hedi HokaÎn casa mea sunt puține cărți din categoria self help, din câteva motive. Am răsfoit la un moment dat unele în care mi s-a părut că nu găsesc nimic nou (am zis mi s-a părut pentru că n-am avut răbdare să le citesc cap-coadă, deci e posibil să fi ratat eu esențialul). Iar acum niște ani...

The post Câștigă o carte appeared first on Mood Board.

]]>

Cartea Iubesc sa fiu femeie Hedi HokaÎn casa mea sunt puține cărți din categoria self help, din câteva motive. Am răsfoit la un moment dat unele în care mi s-a părut că nu găsesc nimic nou (am zis mi s-a părut pentru că n-am avut răbdare să le citesc cap-coadă, deci e posibil să fi ratat eu esențialul). Iar acum niște ani mi se părea că n-am nevoie de genul ăsta de info, că știu eu mai bine ce să fac și unde să mă documentez. Mă rog, pe măsură ce au trecut anii, mi-am dat seama că nu le știu chiar pe toate. Și, în vremea asta, s-au publicat și în România cărți din categoria self help care nu conțin doar truisme și care pot să-ți deschidă ochii și să te ajută să afli lucruri despre tine.

Mie îmi place să citesc povești, să dau pagina și să fiu curioasă să aflu ce urmează. Iar cărțile din categoria de mai sus nu spun povești. Spun lucruri adevărate – unele pe care le știi, altele pe care le conștientizezi pe măsură ce citești, altele care dor și te fac să te gândești la tine mai mult. Ei bine, asta se întâmplă și cu Iubesc să fiu femeie (Ghidul femeii de nota 10), scrisă de psihologul de Hedi Hoka, apărută la Editura All. Pe scurt – pentru că nu vreau să dezvălui aici prea multe -, e o carte care te îndeamnă să te bucuri la orice vârstă, să trăiești așa cum îți dorești, să te accepți și să te placi pe tine însăți. Și e scrisă cu umor, într-un stil relaxat, fără să ai senzația că e acolo cineva atotștiutor și cu nasul pe sus care îți predă lecții despre viață. Practic, e o lectură lejeră, de care oricine are nevoie la un moment dat. Și, dacă simți că acel moment este acum, spune-mi asta într-un comentariu – fie aici, pe blog, fie pe Facebook. Asta pentru că am 5 cărți de dat cadou.

Cum voi alege cui trimit cele cinci cărți? Trebuie să spun că va fi o alegere subiectivă – trebuie să mă convingeți prin comentarii, de azi și până pe 30 aprilie. Atât. Și voi anunta câștigătorii pe 1 mai – și aici, și pe pagina de Facebook. Vă țin pumnii.

UPDATE: Câștigătoarele concursului sunt Bianca Ionel, Alina M., Elena P., Iulia A. și Kamelia.

The post Câștigă o carte appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/castiga-o-carte/feed/ 10
Dincolo de paiete http://maracoman.ro/dincolo-de-paiete/ http://maracoman.ro/dincolo-de-paiete/#respond Sat, 04 Mar 2017 10:55:17 +0000 http://maracoman.ro/?p=461303 mara comanSunt în oraș și scot portofelul din geantă, să plătesc. Îl deschid și persoana de lângă mine se miră: ”Ai cartelă de metrou?!” ——– Textul ăsta e despre etichete. Despre ce credem despre oameni, despre ce impresie ne fac ei la prima vedere, când nu îi cunoaștem prea bine. ——– Pe mine m-a surprins faptul că cineva...

The post Dincolo de paiete appeared first on Mood Board.

]]>

mara comanSunt în oraș și scot portofelul din geantă, să plătesc. Îl deschid și persoana de lângă mine se miră: ”Ai cartelă de metrou?!”

——–

Textul ăsta e despre etichete. Despre ce credem despre oameni, despre ce impresie ne fac ei la prima vedere, când nu îi cunoaștem prea bine.

——–

Pe mine m-a surprins faptul că cineva nu se aștepta ca eu să merg și cu metroul. E drept că nu conduc – chiar am o scuză bună :). Ah, sau poate că n-ar trebui să merg cu metroul deloc. Poate e o strategie greșită și poate că ar trebui să mă poziționez undeva mai sus, să mă marketizez altfel, să pretind că mănânc caviar la micul dejun. Dar, hey, this is not me.

Știu că am un job mai special – care nu implică numai stat în fața calculatorului, ci și o mulțime de lucruri care (pentru ceilalți) nu prea seamănă cu munca. Din afară, pare că trăiesc într-un norișor roz. Mă duc la evenimente care au loc în restaurante de lux, în hoteluri de cinci stele, iar parte din job-ul meu înseamnă și să vorbesc despre pantofi sau să ating bijuterii care costă cât un apartament. Merg la petreceri la care port tocuri și paiete și testez parfumuri abia lansate, uneori chiar înainte să ajungă în magazine. Am mai mulți pantofi decât aș avea nevoie. Și e firesc cumva ca, prin prisma lucrurilor ăstora, oamenii să-mi pună etichete: duc o viață glam.

Însă eu m-am obișnuit atât de tare, în anii ăștia, să-mi joc rolul. Cumva, ca un medic care își pune halatul când intră în spital. Bun, uniforma mea arată altfel, ba chiar am de ales din mai multe modele. Dar toate poveștile glam de mai sus sunt în job description.

Merg la evenimente pentru că fac parte din presă. Aflu despre noi lansări înaintea celorlalți din același motiv. Port ”paiete” (sau orice altceva) pentru că încerc să respect un dress code (deși, în ultima vreme, îi dau mai puțină importanță, prefer să mă îmbrac cu ce mă reprezintă și nu cum ”trebuie”). Altfel, în afara ”obligațiilor de serviciu”, sunt eu. Cu dimineți în care am uitat să cumpăr cafea. Cu multe bad hair days. Cu zile în care nu știu cu se să mă îmbrac – pentru că toate hainele de care aș avea nevoie atunci sunt necălcate și e târziu, nu mai am timp să calc. Cu seri în care simțeam că miroase ceva ciudat în casă și, când am ajuns în bucătărie, am realizat că puiul meu s-a făcut scrum în cuptor. Ah, am reușit chiar să fac și cea mai urâtă prăjitură. Era mâncabilă, avea gust, dar arăta dezastruos. (Nu, nu pun poză :) ). Merg în oraș cu prietenii mei și de multe ori evit locurile foarte fancy – pentru că mi se pare că nu regăsesc acea căldură și lejeritate din restaurantele mai mici, cu mai puține pretenții. Plus că, în mintea mea, unele din locurile astea fancy sunt asociate cu jobul.

Și da, merg cu metroul. Nu întotdeauna – depinde de stare. Merg cu Uber dacă port tocuri, dacă plouă cu găleata, dacă mă grăbesc foarte tare sau dacă nu sunt în apele mele. În schimb, merg cu metroul când sunt liniștită, când vreau să ascult muzică în căști, când vreau să ajung mai repede la birou. Călătoria cu metroul mă relaxează. Și mă aduce cu picioarele pe pământ.

Foto: E făcută de bunul meu prieten Mihai, undeva pe Mihai Eminescu, când am fost să mâncăm împreună. Venisem amândoi cu metroul. Ne-am întânit în Piața Romană.

The post Dincolo de paiete appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/dincolo-de-paiete/feed/ 0
Un nou magazin COS în București http://maracoman.ro/un-nou-magazin-cos-bucuresti/ http://maracoman.ro/un-nou-magazin-cos-bucuresti/#respond Sat, 04 Mar 2017 10:07:14 +0000 http://maracoman.ro/?p=461339 magazin COS Bucuresti Baneasa Shopping City 2Ieri s-a deschis al doilea magazin COS în București, în Băneasa Shopping City. Și magazinul cu nr 200 din lume   Nu-i nimic nou: îmi place COS – mie multor altora. Ne putem strânge un grup mare de fani, sigur umplem Piața Victoriei :). Mie-mi place designul minimalist și acele mici detalii care fac o...

The post Un nou magazin COS în București appeared first on Mood Board.

]]>

magazin COS Bucuresti Baneasa Shopping City 2Ieri s-a deschis al doilea magazin COS în București, în Băneasa Shopping City. Și magazinul cu nr 200 din lume :)

 

Nu-i nimic nou: îmi place COS – mie multor altora. Ne putem strânge un grup mare de fani, sigur umplem Piața Victoriei :). Mie-mi place designul minimalist și acele mici detalii care fac o cămașă clasică să aibă ceva deosebit. Asimetriile, dungile, volanele aplicate acolo unde nu te aștepți.

Am fost ieri la deschiderea COS (îmbrăcată în COS – de altfel, ar fi fost și greu să evit asta :) ). Și m-am bucurat că noul magazin e în Băneasa, că eu ajung mult mai ușor acolo decât la cel din Calea Victoriei. Și am făcut o selectție cu câteva piese favorite din noua colecție. Cele de mai jos.

Foto: COS

The post Un nou magazin COS în București appeared first on Mood Board.

]]>
http://maracoman.ro/un-nou-magazin-cos-bucuresti/feed/ 0